Einde inhoudsopgave
Verdrag tussen het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, de Bondsrepubliek Duitsland, de Helleense Republiek, de Franse Republiek, Ierland, de Italiaanse Republiek, het Groothertogdom Luxemburg, het Koninkrijk der Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, en Noord-Ierland (lid-Staten der Europese Gemeenschappen) en het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek, betreffende de toetreding van het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek tot de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie
Bijlage XIX Lijst
Geldend
Geldend vanaf 01-01-1986
- Bronpublicatie:
12-06-1985, Trb. 1985, 135 (uitgifte: 11-12-1985, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-01-1986
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
28-02-1986, Trb. 1986, 33 (uitgifte: 01-01-1986, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Bijzondere onderwerpen
bedoeld in artikel 213 van de Toetredingsakte
- 1.
Produkten waarvoor de minimumrechten (vast element) bij invoer uit de Gemeenschap in haar huidige samenstelling op 35% zijn vastgesteld:
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief
Omschrijving
17.04
Suikerwerk zonder cacao:
B.
Kauwgom, met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen)
C.
witte chocolade
D.
andere
19.03
Deegwaren
19.08
Banketbakkerswerk, gebak en biscuits, ook indien deze produkten (ongeacht in welke verhouding) cacao bevatten
21.07
Produkten voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen:
G.
andere:
I.
geen of minder dan 1,5 gewichtpercent van melk afkomstige vetstoffen bevattend:
f)
met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van 85 of meer gewichtspercenten
II.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 1,5 of meer, doch minder dan 6 gewichtspercenten
III.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 6 of meer, doch minder dan 12 gewichtspercenten
IV.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 12 of meer, doch minder dan 18 gewichtspercenten
V.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 18 of meer, doch minder dan 26 gewichtspercenten
VI.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 26 of meer, doch minder dan 45 gewichtspercenten
VII.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 45 of meer, doch minder dan 65 gewichtspercenten
VIII.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 65 of meer, doch minder dan 85 gewichtspercenten
IX.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 85 of meer gewichtspercenten
- 2.
Produkten waarvoor de minimumrechten (vast element) bij invoer uit de Gemeenschap in haar huidige samenstelling op 14% zijn vastgesteld:
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief
Omschrijving
18.06
Chocolade en andere voedingsmiddelen, welke cacao bevatten:
A.
Cacaopoeder waaraan enkel saccharose is toegevoegd
C.
Chocolade en chocoladewerken, ook indien gevuld; suikerwerk en overeenkomstige bereidingen op basis van suiker vervangende stoffen, welke cacao bevatten:
I.
geen saccharose bevattend of met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van minder dan 5 gewichtspercenten
II.
andere:
a)
geen of minder dan 1,5 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend en met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen):
2. van 50 of meer gewichtspercenten
b)
met een gehalte van melk afkomstige vetstoffen van 1,5 of meer gewichtspercenten
D.
andere:
I.
geen of minder dan 1,5 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend
II.
met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen:
a)
van 1,5 of meer, doch niet meer dan 6,5 gewichtspercenten
b)
van meer dan 6,5 doch minder dan 26 gewichtspercenten
- 3.
Produkten waarvoor de minimumrechten (vast element) bij invoer uit de Gemeenschap in haar huidige samenstelling op 12% zijn vastgesteld:
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief
Omschrijving
19.02
Moutextract; meel-, gries-, griesmeel-, zetmeel- en moutextractpreparaten voor kindervoeding, voor diervoeding of voor keukengebruik, zonder cacao of met minder dan 50 gewichtspercenten cacao:
B.
andere
35.05
Dextrine en lijm van dextrine; oplosbaar of geroost zetmeel; lijm van zetmeel:
ex B.
Lijm van dextrine, lijm van zetmeel:
—
Lijm van zetmeel
- 4.
Produkten waarvoor de minimumrechten (vast element) bij invoer uit de Gemeenschap in haar huidige samenstelling op 11% zijn vastgesteld:
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief
Omschrijving
19.02
Moutextract; meel-, gries-, griesmeel-, zetmeel- en moutextractpreperaten[lees: moutextractpreparaten] voor kindervoeding, voor diervoeding of voor keukengebruik, zonder cacao of met minder dan 50 gewichtspercenten cacao:
A.
Moutextract
21.02
Extracten en essences, van koffie, van thee of van maté en preparaten van deze extracten of essences: gebrande cichorei en andere gebrande koffiesurrogaten en extracten daarvan:
C.
gebrande cichorei en ander gebrande koffiesurrogaten:
II.
andere
21.07
Produkten voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen:
A.
Granen in korrels, in de aar of in de kolf, voorgekookt of anderszins bereid:
II.
Rijst
B.
niet gevulde deegwaren, gekookt of gebakken; gevulde deegwaren:
I.
niet gevulde deegwaren, gekookt of gebakken:
ex a)
gedroogd:
met toegevoegde suiker
ex b)
andere:
—
met toegevoegde suiker
II.
gevulde deegwaren:
ex b)
andere:
—
met toegevoegde suiker
C.
Consumptie-ijs:
I.
geen of minder dan 3 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend
G.
andere:
I.
geen of minder dan 1,5 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend:
a)
geen saccharose bevattend of met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van minder dan 5 gewichtspercenten:
2.
met een zetmeelgehalte:
cc)
van 45 of meer gewichtspercenten
b)
met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van 5 of meer, doch minder dan 15 gewichtspercenten:
2.
met een zetmeelgehalte:
bb)
van 32 of meer, doch minder dan 45 gewichtspercenten
cc)
van 45 of meer gewichtspercenten
G.
I.
c)
met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van 15 of meer, doch minder dan 30 gewichtspercenten:
2.
met een zetmeelgehalte:
bb)
van 32 of meer, doch minder dan 45 gewichtspercenten
cc)
van 45 of meer gewichtspercenten
d)
met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van 30 of meer, doch minder dan 50 gewichtspercenten
e)
met een saccharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als saccharose, daaronder begrepen) van 50 of meer, doch minder dan 85 gewichtspercenten