Einde inhoudsopgave
Verdrag tussen het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, de Bondsrepubliek Duitsland, de Helleense Republiek, de Franse Republiek, Ierland, de Italiaanse Republiek, het Groothertogdom Luxemburg, het Koninkrijk der Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, en Noord-Ierland (lid-Staten der Europese Gemeenschappen) en het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek, betreffende de toetreding van het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek tot de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie
Bijlage VIII Lijst
Geldend
Geldend vanaf 01-01-1986
- Bronpublicatie:
12-06-1985, Trb. 1985, 135 (uitgifte: 11-12-1985, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-01-1986
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
28-02-1986, Trb. 1986, 33 (uitgifte: 01-01-1986, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Bijzondere onderwerpen
van produkten bedoeld in artikel 75, punt 3
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief | Omschrijving | Basisrechten (%) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
01.06 | Andere levende dieren: | 6,5 | |||||
A. | tamme konijnen | ||||||
07.01 | Groenten en moeskruiden, vers of gekoeld: | ||||||
B. | Kool en spruitjes: | ||||||
II. | witte kool en rode kool | 15 | |||||
doch minstens 0,50 Ecu per 100 kg nettogewicht | |||||||
III. | andere | 15 | |||||
C. | Spinazie | 13 | |||||
D. | Sla van alle soorten, alsmede andijvie en witloof (witlof): | ||||||
I. | Kropsla: | ||||||
a) | van 1 april tot en met 30 november | 15 | |||||
doch minstens 2,50 Ecu per 100 kg brutogewicht | |||||||
b) | van 1 december tot en met 31 maart | 13 | |||||
doch minstens 1,60 Ecu per 100 kg brutogewicht | |||||||
II. | andere | 13 | |||||
E. | Snijbieten en kardoen | 9,1 | |||||
F. | Peulgroenten, ook indien gedopt: | ||||||
I. | Erwten, peultjes daaronder begrepen: | ||||||
a) | van 1 september tot en met 31 mei | 10 | |||||
b) | van 1 juni tot en met 31 augustus | 17 | |||||
II. | Bonen van de ‘Phaseolus’-soorten: | ||||||
a) | van 1 oktober tot en met 30 juni | 13 | |||||
doch minstens 2 Ecu per 100 kg nettogewicht | |||||||
b) | van 1 juli tot en met 30 september | & numsp;17 | |||||
doch minstens 2 Ecu per 100 kg nettogewicht | |||||||
III. | andere: | ||||||
— | Tuinbonen (Vicia faba major L) | 9,8 | |||||
— | andere | 14 | |||||
G. | Wortelen, rapen, kroten, schorseneren, knolselderij, radijs en andere dergelijke eetbare wortelen en knollen: | ||||||
I. | Knolselderij: | ||||||
a) | van 1 mei tot en met 30 september | 13 | |||||
b) | van 1 oktober tot en met 30 april | 17 | |||||
ex II. | Wortelen en rapen: | ||||||
— | Rapen | 17 | |||||
III. | Mierikswortel of peperwortel (Cochlearia armoracia) | 15 | |||||
IV. | andere | 17 | |||||
Ex. | H. Uien, sjalotten en knoflook: | ||||||
— | Sjalotten | 12 | |||||
IJ. | Prei en andere looksoorten (bieslook, enz.) | 13 | |||||
K. | Asperges | 16 | |||||
L. | Artisjokken | 13 | |||||
N. | Olijven: | ||||||
I. | bestemd voor andere doeleinden dan het vervaardigen van olie | 7 | |||||
O. | Kappers | 7 | |||||
P. | Komkommers en augurken: | ||||||
I. | Komkommers: | ||||||
a) | van 1 november tot en met 15 mei | 16 | |||||
b) | van 16 mei tot en met 31 oktober | 20 | |||||
II. | Augurken | 16 | |||||
Q. | Paddestoelen en truffels: | ||||||
I. | gekweekte paddestoelen | 16 | |||||
III. | Eekhoorntjesbrood | 7 | |||||
IV. | andere | 8 | |||||
R. | Venkel | 10 | |||||
T. | andere: | ||||||
I. | kleine pompoenen (zogenaamde courgettes) | 16 | |||||
II. | Aubergines | 16 | |||||
III. | overige: | ||||||
— | Peterselie | 11,2 | |||||
— | andere | 16 | |||||
07.02 | Groenten en moeskruiden, al dan niet gekookt of gebakken, bevroren: | ||||||
A. | Olijven | 19 | |||||
B. | andere | 18 | |||||
07.03 | Groenten en moeskruiden, in water, waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd, doch niet speciaal bereid voor dadelijke consumptie: | ||||||
D. | Komkommers en augurken | 15 | |||||
E. | andere groenten en moeskruiden | 12 (a) | |||||
F. | Mengsels van de hierboven bedoelde groenten en moeskruiden: | 15 | |||||
08.02 | Citrusvruchten, vers of gedroogd: | ||||||
E. | andere | 16 | |||||
08.05 | Noten (andere dan die bedoeld bij post 08.01), amandelen, kastanjes en pingels, vers of gedroogd, ook zonder dop of schaal, al dan niet gepeld: | ||||||
A. | Amandelen: | ||||||
II. | andere | 7 | |||||
08.09 | Ander vers fruit: | ||||||
— | Granaatappelen | 7,7 | |||||
— | anderen | 11 (b) | |||||
11.04 | Meel van gedroogde zaden van peulgroenten bedoeld bij post 07.05 of van vruchten bedoeld bij Hoofdstuk 8; meel en gries van sago en van wortels en knollen, bedoeld bij post 07.06: | ||||||
B. | Meel van vruchten bedoeld bij Hoofdstuk 8: | ||||||
I. | van bananen | 8,5 | |||||
II. | ander | 6,5 | |||||
20.02 | Groenten en moeskruiden, bereid of verduurzaamd zonder azijn of azijnzuur: | ||||||
ex C. | Tomaten: | ||||||
— | Tomatenpasta | 18 | |||||
— | gepelde tomaten | 18 | |||||
— | Tomatensap | 18 | |||||
20.06 | Op andere wijze bereide of verduurzaamde vruchten, ook indien met toegevoegde suiker of alcohol: | ||||||
A. | Noten, amandelen, kastanjes en pingels, gebrand, gebrande grondnoten daaronder begrepen, in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van: | ||||||
I. | meer dan 1 kg | 14,3 | |||||
II. | 1 kg of minder | 16,3 | |||||
B. | andere: | ||||||
II. | zonder toegevoegde alcohol: | ||||||
a) | met toegevoegde suiker, in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van meer dan 1 kg: | ||||||
6. | Peren: | ||||||
aa) | met een suikergehalte van meer dan 13 gewichtspercenten | 20 | |||||
7. | Perziken en abrikozen: | ||||||
aa) | met een suikergehalte van meer dan 13 gewichtspercenten: | ||||||
— Perziken | 22 | ||||||
b) | met toegevoegde suiker, in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van 1 kg of minder: | ||||||
6. | Peren: | ||||||
aa) | met een suikergehalte van meer dan 15 gewichtspercenten | 22 | |||||
7. | Perziken en abrikozen: | ||||||
aa) | met een suikergehalte van meer dan 15 gewichtspercenten: | ||||||
11. Perziken | 22 |
Voetnoten