Einde inhoudsopgave
Verdrag tussen het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, de Bondsrepubliek Duitsland, de Helleense Republiek, de Franse Republiek, Ierland, de Italiaanse Republiek, het Groothertogdom Luxemburg, het Koninkrijk der Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, en Noord-Ierland (lid-Staten der Europese Gemeenschappen) en het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek, betreffende de toetreding van het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek tot de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie
Bijlage XXI Lijst
Geldend
Geldend vanaf 01-01-1986
- Bronpublicatie:
12-06-1985, Trb. 1985, 135 (uitgifte: 11-12-1985, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-01-1986
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
28-02-1986, Trb. 1986, 33 (uitgifte: 01-01-1986, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Bijzondere onderwerpen
bedoeld in artikel 245, lid 1, van de Toetredingsakte
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief | Omschrijving | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
02.04 | Ander vlees en andere eetbare slachtafvallen, vers, gekoeld of bevroren: | |||||
ex | A. | van tamme duiven en van tamme konijnen: | ||||
— | van tamme konijnen | |||||
06.02 | Andere levende planten en wortels, stekken en enten daaronder begrepen: | |||||
ex | D. | andere: | ||||
— | Rozen | |||||
— | Sierplanten | |||||
06.03 | Afgesneden bloemen, bloesems en bloemknoppen, voor bloemstukken of voor versiering, vers, gedroogd, gebleekt, geverfd, geïmpregneerd of op andere wijze geprepareerd: | |||||
A. | vers: | |||||
ex | I. | van 1 juni tot en mer[lees: tot en met] 31 oktober: | ||||
— | Rozen | |||||
— | Anjers | |||||
ex | II. | van 1 november tot en met 31 mei: | ||||
— | Rozen | |||||
— | Anjers | |||||
06.04 | Loof, bladeren, twijgen, takken en andere delen van planten, grassen, mossen en korstmossen, voor bloemstukken of voor versiering, vers, gedroogd, gebleekt, geverfd, geïmpregneerd of op andere wijze geprepareerd, met uitzondering van bloemen, bloesems en bloemknoppen, bedoeld bij post 06.03: | |||||
ex | B. | andere | ||||
— | Asparagus (asparagus plumosus) | |||||
08.11 | Vruchten, voorlopig verduurzaamd (bijvoorbeeld door middel van zwaveldioxyde of in water waaraan zout, zwavel of andere stoffen voor het voorlopig verduurzamen zijn toegevoegd), doch als zodanig ongeschikt voor dadelijke consumptie: | |||||
A. | Abrikozen | |||||
E. | andere | |||||
12.08 | Cichoreiwortels, vers of gedroogd, ook indien gesneden, ongebrand; Sint-Jansbrood, vers of gedroogd, ook indien gebroken of in poeder; vruchtepitten en plantaardige produkten, hoofdzakelijk gebruikt voor menselijke voeding, elders genoemd noch elders onder begrepen: | |||||
B. | Sint-Jansbrood | |||||
C. | Sint-Jansbroodpitten | |||||
20.05 | Jam, gelei, marmelade, vruchtenmoes en vruchtenpasta, door koken of stoven verkregen, met of zonder toegevoegde suiker | |||||
20.06 | Op andere wijze bereide of verduurzaamde vruchten, ook indien met toegevoegde suiker of alcohol: | |||||
B. | andere: | |||||
II. | zonder toegevoegde alcohol: | |||||
a) | met toegevoegde suiker, in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van meer dan 1 kg: | |||||
1. | Gember | |||||
2. | Partjes van pompelmoezen en van pomelo's | |||||
3. | Mandarijnen, tangerines en satsuma's, daaronder begrepen; clementines, wilkings en andere dergelijke kruisingen van citrusvruchten | |||||
4. | Druiven | |||||
6. | Peren: | |||||
bb) | andere | |||||
7. | Perziken en abrikozen: | |||||
ex aa) | met een suikergehalte van meer dan 13 gewichtspercenten: | |||||
— Abrikozen | ||||||
bb) | andere | |||||
ex | 8. | andere vruchten: | ||||
— | met uitzondering van kersen | |||||
9. | gemengde vruchten | |||||
b) | met toegevoegde suiker, in verpakkingen met een netto-inhoud per onmiddellijke verpakking van 1 kg of minder: | |||||
1. | Gember | |||||
2. | Partjes van pompelmoezen en van pomelo's | |||||
3. | Mandarijnen, tangerines en satsuma's daaronder begrepen; clementines, wilkings en andere dergelijke kruisingen van citrusvruchten | |||||
4. | Druiven | |||||
7. | Perziken en abrikozen: | |||||
aa) | met een suikergehalte van meer dan 15 gewichtspercenten: | |||||
22. Abrikozen | ||||||
bb) | andere: | |||||
22. Abrikozen | ||||||
ex | 8. | andere vruchten: | ||||
— | met uitzondering van kersen | |||||
9. | gemengde vruchten | |||||
c) | zonder toegevoegde suiker | |||||
20.07 | Ongegiste vruchtesappen (met inbegrip van druivemost) en ongegiste groentesappen, zonder toegevoegde alcohol, ook indien met toegevoegde suiker: | |||||
A. | met een dichtheid van meer dan 1,33 g/cm 3 bij 20°C: | |||||
II. | van appelen of van peren; mengsels van sap van appelen en van sap van peren | |||||
III. | andere: | |||||
ex | a) | met een waarde van meer dan 30 Ecu per 100 kg nettogewicht: | ||||
— | met uitzondering van sap van sinaasappelen en van citroenen | |||||
ex | b) | overige: | ||||
— | met uitzondering van sap van sinaasappelen en van citroenen | |||||
B. | met een dichtheid van 1,33 g/cm 3 of minder bij 20°C: | |||||
1. | van druiven (met inbegrip van druivemost), van appelen of van peren; mengsels van sap van appelen en van sap van peren: | |||||
a) | met een waarde van meer dan 18 Ecu per 100 kg nettogewicht: | |||||
2. | van appelen of van peren | |||||
3. | Mengsels van sap van appelen en sap van peren | |||||
b) | met een waarde van 18 Ecu of minder per 100 kg nettogewicht: | |||||
2. | van appelen | |||||
3. | van peren | |||||
4. | Mengsels van sap van appelen en van sap van peren | |||||
II. | andere: | |||||
a) | met een waarde van meer dan 30 Ecu per 100 kg nettogewicht: | |||||
2. | van pompelmoezen of van pomelo's | |||||
3. | van citroenen of van andere citrusvruchten: | |||||
ex aa) | toegevoegde suiker bevattend: | |||||
— met uitzondering van sap van citroenen | ||||||
ex bb) | andere: | |||||
— met uitzondering van sap van citroenen | ||||||
4. | van ananas | |||||
6. | van andere vruchten of van andere groenten | |||||
7. | Mengsels | |||||
b) | met een waarde van 30 Ecu of minder per 100 kg nettogewicht: | |||||
2. | van pompelmoezen en van pomelo's | |||||
4. | van andere citrusvruchten | |||||
5. | van ananas | |||||
7. | van andere vruchten of van andere groenten | |||||
8. | Mengsels | |||||
23.04 | Perskoeken, ook die van olijven, en andere bij de winning van plantaardige oliën verkregen afvallen, met uitzondering van droesem of bezinksel: | |||||
ex | B. | andere: | ||||
— | Perskoeken |