Einde inhoudsopgave
Verdrag tussen het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, de Bondsrepubliek Duitsland, de Helleense Republiek, de Franse Republiek, Ierland, de Italiaanse Republiek, het Groothertogdom Luxemburg, het Koninkrijk der Nederlanden, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, en Noord-Ierland (lid-Staten der Europese Gemeenschappen) en het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek, betreffende de toetreding van het Koninkrijk Spanje en de Portugese Republiek tot de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie
Bijlage XXVI Lijst
Geldend
Geldend vanaf 01-01-1986
- Bronpublicatie:
12-06-1985, Trb. 1985, 135 (uitgifte: 11-12-1985, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-01-1986
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
28-02-1986, Trb. 1986, 33 (uitgifte: 01-01-1986, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Bijzondere onderwerpen
bedoeld in artikel 280 van de Toetredingsakte
Nr. van het gemeenschappelijk douanetarief | Omschrijving | ||||
---|---|---|---|---|---|
01.03 | Levende varkens: | ||||
A. | Huisdieren | ||||
01.05 | Levend pluimvee: | ||||
A. | per stuk niet meer dan 185 g wegend (zogenaamde ‘ééndagskuikens’): | ||||
ex | I. | van kalkoenen of van ganzen: | |||
— van kalkoenen | |||||
ex | II. | andere: | |||
— van kippen | |||||
02.01 | Vlees en eetbare slachtafvallen, van de dieren bedoeld bij de posten 01.01 tot en met 01.04, vers, gekoeld of bevroren: | ||||
A. | Vlees: | ||||
III. | van varkens: | ||||
a) | van huisdieren | ||||
B. | Slachtafvallen: | ||||
II. | andere: | ||||
c) | van varkens (huisdieren) | ||||
04.04 | Kaas en wrongel: | ||||
D. | Smeltkaas, andere dan geraspt of in poeder | ||||
E. | andere: | ||||
I. | andere dan geraspt of in poeder, met een vetgehalte van niet meer dan 40 gewichtspercenten en een vochtgehalte, berekend op de vetvrije kaasmassa: | ||||
b) | van meer dan 47, doch niet meer dan 72 gewichtspercenten | ||||
ex I. | Cheddar: | ||||
— van het soort ‘Ilha’ | |||||
ex 2. | andere: | ||||
— van het soort ‘Hollande’ | |||||
04.05 | Vogeleieren en eigeel, vers, gedroogd of op andere wijze verduurzaamd, ook indien met toegevoegde suiker: | ||||
A. | Vogeleieren in de schaal, vers of verduurzaamd: | ||||
I. | van pluimvee: | ||||
a) | Broedeieren: | ||||
ex 1. | van kalkoenen of van ganzen: | ||||
— van kalkoenen | |||||
ex 2. | andere: | ||||
— van kippen | |||||
b) | andere | ||||
07.01 | Groenten en moeskruiden, vers of gekoeld: | ||||
B. | Kool en spruitjes: | ||||
I. | Bloemkool: | ||||
ex | a) | van 15 april tot en met 30 november: | |||
— van 1 tot en met 30 november | |||||
ex | b) | van 1 december tot en met 14 april: | |||
— van 1 december tot en met 31 maart | |||||
ex | H. | Uien, sjalotten en knoflook: | |||
— | Uien, van 1 augustus tot en met 30 november | ||||
— | Knoflook, van 1 augustus tot en met 31 december | ||||
M. | Tomaten: | ||||
ex | I. | van 1 november tot en met 14 mei: | |||
— van 1 december tot en met 14 mei | |||||
ex | II. | van 15 mei tot en met 31 oktober: | |||
— van 15 mei tot en met 31 mei | |||||
08.02 | Citrusvruchten, vers of gedroogd: | ||||
A. | Sinaasappelen: | ||||
I. | andere dan pomeransen (bittere oranjeappelen), vers: | ||||
a) | van 1 april tot en met 30 april | ||||
b) | van 1 mei tot en met 15 mei | ||||
ex | c) | van 16 mei tot en met 15 oktober: | |||
— | van 16 mei tot en met 31 augustus: | ||||
ex | d) | van 16 oktober tot en met 31 maart: | |||
— | van 1 februari tot en met 31 maart | ||||
II. | andere: | ||||
ex | a) | van 1 april tot en met 15 oktober: | |||
— | van 1 april tot en met 31 augustus | ||||
ex | b) | van 16 oktober tot en met 31 maart: | |||
— | van 1 februari tot en met 31 maart | ||||
B. | Mandarijnen, tangerines en satsuma's daaronder begrepen; clementines, wilkings en andere dergelijke kruisingen van citrusvruchten: | ||||
ex | II. | andere: | |||
— | Mandarijnen, tangerines en satsuma's daaronder begrepen, van 1 november tot en met 31 maart | ||||
ex | C. | Citroenen: | |||
— | van 1 juni tot en met 31 oktober | ||||
08.04 | Druiven, rozijnen en krenten: | ||||
A. | Druiven: | ||||
I. | voor tafelgebruik: | ||||
ex | b) | van 15 juli tot en met 31 oktober: | |||
— van 15 augustus tot en met 30 september | |||||
08.06 | Appelen, peren en kweeperen, vers: | ||||
A. | Appelen: | ||||
II. | andere: | ||||
ex | b) | van 1 januari tot en met 31 maart: | |||
— van 1 tot en met 31 maart | |||||
ex | c) | van 1 april tot en met 31 juli: | |||
— van 1 april tot en met 30 juni | |||||
B. | Peren: | ||||
II. | andere: | ||||
ex | a) | van 1 januari tot en met 31 maart: | |||
— van 1 februari tot en met 31 maart | |||||
b) | van 1 april tot en met 15 juli | ||||
c) | van 16 juli tot en met 31 juli | ||||
ex | d) | van 1 augustus tot en met 31 december: | |||
— van 1 tot en met 31 augustus | |||||
08.07 | Steenfruit, vers: | ||||
ex | A. | Abrikozen: | |||
— | van 15 juni tot en met 15 juli | ||||
ex | B. | Perziken, nectarines daaronder begrepen: | |||
— | Perziken, van 1 mei tot en met 30 september | ||||
11.08 | Zetmeel; inuline: | ||||
A. | Zetmeel: | ||||
I. | Maïszetmeel | ||||
15.01 | Reuzel, ander varkensvet en vet van pluimvee, geperst, gesmolten of met behulp van oplosmiddelen geëxtraheerd: | ||||
A. | Reuzel en ander varkensvet: | ||||
II. | andere | ||||
22.05 | Wijn van verse druiven; druivemost, waarvan gisting door toevoegen van alcohol is gestuit (mistella daaronder begrepen): | ||||
ex | B. | Wijn, andere dan die bedoeld onder A, verpakt in flessen, gesloten door middel van een champignonvormige stop, terwijl de afsluiting daarvan is geborgd door draden of banden; anders verpakte wijn die bij 20°C een overdruk heeft die is teweeggebracht door koolzuurgas in oplossing van ten minste 1 doch minder dan 3 bar: | |||
— | Wijn anders verpakt dan in flessen, gesloten door middel van een champignonvormige stop, terwijl de afsluiting daarvan is geborgd door draden of banden, die bij 20°C een overdruk heeft die is teweeggebracht door koolzuurgas in oplossing van ten minste 1 doch minder dan 3 bar | ||||
C. | andere: | ||||
I. | met een effectief alcohol-volumegehalte van 13% vol of minder | ||||
II. | met een effectief alcohol-volumegehalte van meer dan 13% vol, doch niet meer dan 15% vol |