Einde inhoudsopgave
Gedelegeerde Verordening (EU) 2020/692 tot aanvulling van Verordening (EU) 2016/429 wat betreft regels voor de binnenkomst in de Unie en het na binnenkomst verplaatsen van en werken met zendingen van bepaalde dieren, levende producten en producten van dierlijke oorsprong
Bijlage XXVIII Risicobeperkende behandelingen voor eiproducten
Geldend
Geldend vanaf 25-09-2021
- Bronpublicatie:
14-07-2021, PbEU 2021, L 339 (uitgifte: 24-09-2021, regelingnummer: 2021/1705)
- Inwerkingtreding
25-09-2021
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
14-07-2021, PbEU 2021, L 339 (uitgifte: 24-09-2021, regelingnummer: 2021/1705)
- Vakgebied(en)
Dierenrecht / Bijzondere onderwerpen
Gezondheidsrecht / Bijzondere onderwerpen
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Dierenrecht / Veehouderij
Dierenrecht / Dierenwelzijn
1. Behandelingen van eiproducten voor de inactivering van hoogpathogene aviaire influenza
De volgende behandelingen zijn geschikt voor de inactivering van hoogpathogene aviaire influenza in de volgende eiproducten:
Eiproduct | Behandeling | |
---|---|---|
Kerntemperatuur (in graden Celsius (°C)) | Duur van de behandeling (in seconden (s) of uren (u)) | |
Vloeibaar eiwit | 55,6 °C | 870 s |
56,7 °C | 232 s | |
Dooier met een gehalte aan toegevoegd zout van 10 % | 62,2 °C | 138 s |
Gedroogd eiwit | 67 °C | 20 u |
54,4 °C | 50,4 u | |
Hele eieren | 60 °C | 188 s |
volledig gekookt | ||
Heeleimengsels | 60 °C | 188 s |
61,1 °C | 94 s | |
volledig gekookt |
2. Behandelingen van eiproducten voor de inactivering van infectie met het virus van de ziekte van newcastle
De volgende behandelingen zijn geschikt voor de inactivering van infectie met het virus van de ziekte van Newcastle in de volgende eiproducten:
Eiproduct | Behandeling | |
---|---|---|
Kerntemperatuur (in graden Celsius (°C)) | Duur van de behandeling (in seconden (s) of uren (u)) | |
Vloeibaar eiwit | 55 °C | 2 278 s |
57 °C | 986 s | |
59 °C | 301 s | |
Dooier met een gehalte aan toegevoegd zout van 10 % | 55 °C | 176 s |
Gedroogd eiwit | 57 °C | 50,4 u |
Hele eieren | 55 °C | 2 521 s |
57 °C | 1 596 s | |
59 °C | 674 s | |
volledig gekookt |