Einde inhoudsopgave
Gedelegeerde Verordening (EU) 2020/692 tot aanvulling van Verordening (EU) 2016/429 wat betreft regels voor de binnenkomst in de Unie en het na binnenkomst verplaatsen van en werken met zendingen van bepaalde dieren, levende producten en producten van dierlijke oorsprong
Bijlage XXVI Risicobeperkende behandelingen voor vleesproducten
Geldend
Geldend vanaf 04-06-2020
- Bronpublicatie:
30-01-2020, PbEU 2020, L 174 (uitgifte: 03-06-2020, regelingnummer: 2020/692)
- Inwerkingtreding
04-06-2020
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-01-2020, PbEU 2020, L 174 (uitgifte: 03-06-2020, regelingnummer: 2020/692)
- Vakgebied(en)
Dierenrecht / Bijzondere onderwerpen
Gezondheidsrecht / Bijzondere onderwerpen
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Dierenrecht / Veehouderij
Dierenrecht / Dierenwelzijn
1. Risicobeperkende behandelingen voor vleesproducten in afnemende volgorde van ernst
B | = | Behandeling in een hermetisch gesloten recipiënt tot een Fo-waarde van drie of meer. |
C | = | Tijdens de verwerking moet overal in het vleesproduct een temperatuur van ten minste 80 °C worden bereikt. |
D | = | Tijdens de verwerking van vleesproducten en behandelde magen, blazen en darmen moet overal in het vlees of de magen, blazen en darmen een temperatuur van ten minste 70 °C worden bereikt; voor rauwe ham volstaat een behandeling bestaande uit een natuurlijke fermentatie en rijping gedurende ten minste negen maanden, resulterend in de volgende eigenschappen:
|
D1 | = | Door en door garen van vlees, dat eerder is ontvet en ontdaan van been, door het gedurende ten minste 30 minuten te verhitten zodat een inwendige temperatuur van ten minste 70 °C gehandhaafd blijft. |
E | = | Voor producten van het type ‘biltong’ een behandeling die resulteert in:
|
F | = | Een warmtebehandeling die garandeert dat een kerntemperatuur van ten minste 65 °C wordt bereikt gedurende een voldoende lange tijd om een pasteurisatiewaarde (Pw) van ten minste 40 te bereiken. |
2. Risicobeperkende behandelingen voor casings
Casing 1 | = | Zouten met natriumchloride (NaCl) in droge vorm of als verzadigde pekel (aw < 0,80), gedurende een onafgebroken periode van 30 dagen of langer bij een temperatuur van 20 °C of meer. |
Casing 2 | = | Zouten met zout waaraan fosfaat is toegevoegd bestaande uit 86,5 % NaCl, 10,7 % Na2HPO4 en 2,8 % Na3PO4 (m/m/m) in droge vorm of als verzadigde pekel (aw < 0,80), gedurende een onafgebroken periode van 30 dagen of langer bij een temperatuur van 20 °C of meer. |
Casing 3 | = | Zouten met NaCl gedurende 30 dagen. |
Casing 4 | = | Bleken. |
Casing 5 | = | Drogen na het afschrapen. |