Warenwetbesluit Cacao en chocolade
Artikel 20
Geldend
Geldend vanaf 13-12-2014
- Bronpublicatie:
03-04-2013, Stb. 2013, 146 (uitgifte: 25-04-2013, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
13-12-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-04-2013, Stb. 2013, 146 (uitgifte: 25-04-2013, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Onverminderd Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (PbEU 2011, L 304):
- a.
mogen de in deze paragraaf bedoelde aanduidingen onderdeel uitmaken van de aanduiding van andere eet- of drinkwaren die niet verward kunnen worden met de in artikel 5 tot en met artikel 18 bedoelde eetwaren;
- b.
mag de in artikel 11, artikel 12, artikel 13, artikel 14, artikel 15, of artikel 18 bedoelde aanduiding worden vervangen door de aanduiding chocoladeassortiment of assortiment gevulde chocolade of een soortgelijke aanduiding, voor zover die waren als assortiment verhandeld worden;
- c.
mag voor alle waren in een assortiment, bedoeld onder b, een gezamenlijke lijst van ingrediënten worden vermeld;
- d.
wordt bij een op de voet van artikel 8, artikel 9, artikel 11, artikel 12, artikel 13, artikel 16, of artikel 17 aangeduide waar het totale gehalte aan droge cacaobestanddelen aangegeven met de vermelding ‘ten minste …% cacaobestanddelen’;
- e.
wordt bij een op de voet van artikel 7 of artikel 10 aangeduide waar het gehalte aan cacaoboter vermeld;
- f.
mag de aanduiding chocolade, melkchocolade en chocoladecouverture worden aangevuld met vermeldingen of aanduidingen betreffende kwaliteitscriteria, voorzover de desbetreffende waar:
- 1°
in het geval van chocolade in totaal ten minste 43% droge cacaobestanddelen bevat, inclusief ten minste 26% cacaoboter;
- 2°
in het geval van melkchocolade in totaal ten minste 30% droge cacaobestanddelen bevat, alsmede ten minste 18% droge melkbestanddelen inclusief ten minste 4,5% melkvet;
- 3°
in het geval van chocoladecouverture ten minste 16% vetvrije droge cacaobestanddelen bevat.