Einde inhoudsopgave
Warenwetbesluit Zuivel
Artikel 9
Geldend
Geldend vanaf 19-02-2016
- Bronpublicatie:
03-02-2016, Stb. 2016, 61 (uitgifte: 18-02-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
19-02-2016
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-02-2016, Stb. 2016, 61 (uitgifte: 18-02-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
De aanduiding kaas mag uitsluitend worden gebezigd voor een al dan niet gerijpt zacht, halfhard, hard of extra hard product, waarin de verhouding wei-eiwit/caseïne niet hoger is dan bij koemelk, en dat wordt verkregen door:
- a.
geheel of gedeeltelijke stremming van koemelk, waaraan al dan niet melkbestanddelen zijn toegevoegd of onttrokken, en door gedeeltelijke verwijdering van wei die het resultaat is van deze stremming; of
- b.
procestechnieken waarbij geheel of gedeeltelijke stremming van koemelk, waaraan al dan niet melkbestanddelen zijn toegevoegd of onttrokken, een onderdeel is en die leiden tot een product met soortgelijke fysische, chemische en organoleptische kenmerken als het product bedoeld onder a.
2.
Voor kaas mag een van de namen, bedoeld in de bijlage en hoofdstuk 2, paragraaf 2, van de Regeling dierlijke producten worden gebezigd, voor zover het een waar betreft waarvan de aard en de samenstelling voldoet aan:
- a.
de desbetreffende kaasstandaard; of
- b.
hoofdstuk 2, paragraaf 2, van de Regeling dierlijke producten.