Einde inhoudsopgave
Warenwetbesluit Zuivel
Bijlage
Geldend
Geldend vanaf 14-09-2005
- Redactionele toelichting
Voorheen Bijlage II.
- Bronpublicatie:
24-08-2005, Stb. 2005, 439 (uitgifte: 01-01-2005, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
14-09-2005
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
24-08-2005, Stb. 2005, 439 (uitgifte: 01-01-2005, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Deze bijlage behoort bij artikel 9, tweede lid, en 10, tweede lid.
Lijst van namen van kaassoorten, waarvoor kaasstandaarden bestaan die aanvaard zijn door de Nederlandse Regering, gevolgd door het land van origine van die soort.
A. In het kader van de FAO/WHO:
Brie (Frankrijk)
Butterkäse
Camembert (Frankrijk)
Cheshire kaas (Verenigd Koninkrijk)
Coulommiers (Frankrijk)
Danablu (Denemarken)
Danbo (Denemarken)
Emmentaler (Zwitserland)
Esrom (Denemarken)
Gruyère (Zwitserland en Frankrijk)
Harzer Käse of Harzer Kaas
Herrgardsost (Zweden)
Hushallsost (Zweden)
Limburger (België)
Norvegia (Noorwegen)
Provolone (Italië)
Romadur
Samsö (Denemarken)
Svecia (Zweden)
Tilsiter kaas
B. Op grond van de Conventie van Stresa:
- 1.
Uit de A-lijst:
Gorgonzola (Italië)
Parmigiano Reggiano (Italië)
Pecorino Romano (Italië)
Roquefort (Frankrijk)
- 2.
Uit de B-lijst:
Adelost (Zweden)
Asiago (Italië)
Caciocavallo (Italië)
Elbo (Denemarken)
Fontina (Italië)
Fiore Sardo (Italië)
Fynbo (Denemarken)
Harvarti (Denemarken)
Maribo (Denemarken)
Mycella (Denemarken)
Noekkelost (Noorwegen)
Saint-Paulin (Frankrijk)
Sbrinz (Zwitserland)
Tybo (Denemarken)