Einde inhoudsopgave
Warenwetbesluit Zuivel
Artikel 13
Geldend
Geldend vanaf 19-02-2016
- Bronpublicatie:
03-02-2016, Stb. 2016, 61 (uitgifte: 18-02-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
19-02-2016
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-02-2016, Stb. 2016, 61 (uitgifte: 18-02-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
De aanduiding kwark of verse kaas mag uitsluitend worden gebezigd voor het product bedoeld in artikel 9, eerste lid, dat zonder rijping wordt verkregen en waarvan het eiwitgehalte in de vetvrije droge stof ten minste 60% en het vochtgehalte ten hoogste 87% van de vetvrije waar bedraagt.
2.
In plaats van een in het eerste lid bedoelde aanduiding mag de aanduiding Cottage Cheese worden gebezigd, voor zover het een waar betreft waarvan de aard en samenstelling voldoet aan de desbetreffende kaasstandaard.
3.
Ten aanzien van een op de voet van dit artikel aangeduide waar, aanwezig in een verpakking, mag inzake het vetgehalte van de droge stof van die waar uitsluitend een van toepassing zijnde vermelding uit kolom A worden gebezigd:
A | B |
Vermeldingen | Bij vetgehalte van de droge stof van |
room | ten minste 50% |
ten minste 35% en | |
volle | minder dan 50% |
ten minste 10% en | |
halfvolle | minder dan 35% |
magere | minder dan 10%. |