Einde inhoudsopgave
Handreiking Administratieve Onteigeningsprocedure
5.1.7 G — Lijst(en) van te onteigenen onroerende zaken (format gebruiken)
Geldend
Geldend vanaf 16-01-2016
- Bronpublicatie:
16-01-2016, Internet 2016, www.rijkswaterstaat.nl (uitgifte: 16-01-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
16-01-2016
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
16-01-2016, Internet 2016, www.rijkswaterstaat.nl (uitgifte: 16-01-2016, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Onteigeningsrecht / Algemeen
Onteigeningsrecht / Onteigening
In deze lijst worden de kadastrale gemeente, de sectie(s) en de nummers van de te onteigenen onroerende zaken opgenomen. De lijst bevat een weergave van alle ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken met vermelding van de grondplannummers, de te onteigenen oppervlakten (gaat het om een geheel perceel dan kan worden volstaan met de vermelding van ‘geheel’, bij een gedeeltelijke onteigening moet de oppervlakte worden weergegeven), de kadastrale omschrijving en de kadastrale oppervlakte. Tot slot moeten per onroerende zaak ook de namen van de eigenaren en de eventuele zakelijk gerechtigden worden vermeld. De gegevens moeten exact overeenkomen met de gegevens van het kadaster, zoals die gelden ten tijde van het onteigeningsverzoek.
De lijst of lijsten moeten worden opgesteld conform het format en moeten ook digitaal worden aangeleverd. De instructie die bij het format hoort moet nauwkeurig worden gevolgd (in verband met publicatie eisen van de Staatscourant)
Vermelding van de meest actuele, maar nog niet in de kadastrale registers opgenomen eigendomssituatie is in strijd met de onteigeningswet en leidt dan ook tot afwijzing van het verzoek. Dit laat onverlet dat het minnelijk overleg over de schadeloosstelling wel met de actuele rechthebbenden zal moeten zijn/worden gevoerd!