Einde inhoudsopgave
Landelijk Kader Forensische Diagnostiek Jeugd
4.3.4 Kwaliteitsborging in strafrechtelijk en civielrechtelijk kader
Geldend
Geldend vanaf 01-09-2014
- Bronpublicatie:
01-09-2014, Internet 2014, www.nifpnet.nl (uitgifte: 01-09-2014, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-09-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
01-09-2014, Internet 2014, www.nifpnet.nl (uitgifte: 01-09-2014, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Jeugdbeleid (V)
Personen- en familierecht / Kinderbescherming
Bijzonder strafrecht / Jeugdstrafrecht
Het NIFP geeft feedback op de conceptrapportage, die door de rapporteur wordt ingezonden. Hierbij wordt getoetst of het advies voldoet aan de kwaliteitseisen. De feedback wordt gegeven door een vakgenoot en in specifieke gevallen een jurist. Voor de feedback wordt gebruik gemaakt van een feedbackformulier1..
Indien een rapport niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet, zal het NIFP in eerste instantie de rapporteur in staat stellen het rapport aan te passen aan de gestelde eisen. Blijft een rapporteur echter in gebreke dan zullen er maatregelen genomen worden:
- —
Als naar de mening van de betrokken NIFP-medewerker een rapportage kan leiden tot verkeerde voorlichting van de opdrachtgever, met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de onderzochte(n) en/of zijn/hun naasten, signaleert hij dit in een begeleidende, door een jurist getoetste brief aan de opdrachtgever. Hierin kan eventueel worden voorgesteld om alleen een bepaald gedeelte van het rapport te gebruiken of een andere rapporteur te benoemen en de zitting uit te stellen.
- —
Indien een onderzoeker meerdere malen onder de gestelde norm levert, zal de onderzoeker niet meer worden gevraagd te rapporteren.
Voetnoten
Zie voor de feedbackformulieren met toelichting www.nifp.nl