Einde inhoudsopgave
Landelijk Kader Forensische Diagnostiek Jeugd
4.3.3 Coördinatie
Geldend
Geldend vanaf 01-09-2014
- Bronpublicatie:
01-09-2014, Internet 2014, www.nifpnet.nl (uitgifte: 01-09-2014, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-09-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
01-09-2014, Internet 2014, www.nifpnet.nl (uitgifte: 01-09-2014, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Jeugdbeleid (V)
Personen- en familierecht / Kinderbescherming
Bijzonder strafrecht / Jeugdstrafrecht
Het NIFP zoekt de juiste onderzoeker bij het gevraagde onderzoek en houdt daarbij rekening met de specifieke expertise van een rapporteur en met de kwaliteitseisen die aan rapporteurs worden gesteld.
Het NIFP kan een aanvraag die binnen het kader valt niet weigeren. Wel kan het NIFP aan de opdrachtgever aangeven dat een onderzoek niet geïndiceerd is of dat er teveel contra-indicaties voor het uitvoeren van een onderzoek zijn.
Voor de strafrechtelijke Pro Justitia rapportages zijn landelijke afspraken gemaakt over doorlooptijden. Bij de civielrechtelijke onderzoeken spreekt het NIFP met opdrachtgever en uitvoerder een datum af waarop het onderzoek afgerond dient te zijn. Het NIFP bewaakt de onderzoekstermijnen en rappelleert indien nodig. Daarnaast is het NIFP beschikbaar als vraagbaak, zowel voor de opdrachtgever als voor de rapporteur.
Het is de verantwoordelijkheid van het NIFP om een totaaloverzicht te hebben van rapporteurs in de regio. Het NIFP dient op de hoogte te zijn van de uitvoeringsmogelijkheden (capaciteit en deskundigheid) van de verschillende rapporteurs.