Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) nr. 1334/2008 inzake aroma's en bepaalde voedselingrediënten met aromatiserende eigenschappen voor gebruik in en op levensmiddelen en tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1601/91 van de Raad, Verordening (EG) nr. 2232/96, Verordening (EG) nr. 110/2008 en Richtlijn 2000/13/EG
Artikel 9 Aroma's en uitgangsmaterialen die moeten worden geëvalueerd en goedgekeurd
Geldend
Geldend vanaf 20-01-2009
- Bronpublicatie:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 31-12-2008, regelingnummer: 1334/2008)
- Inwerkingtreding
20-01-2009
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 31-12-2008, regelingnummer: 1334/2008)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Dit hoofdstuk heeft betrekking op:
- a)
aromastoffen;
- b)
de in artikel 3, lid 2, onder d), ii), bedoelde aromatiserende preparaten;
- c)
via een thermisch procedé verkregen aroma's die door verhitting van geheel of gedeeltelijk onder artikel 3, lid 2, onder e), ii), vallende ingrediënten zijn ontstaan en/of die niet voldoen aan de productievoorwaarden voor via een thermisch procedé verkregen aroma's en/of aan de in bijlage V vermelde maximumgehalten aan bepaalde ongewenste stoffen;
- d)
de in artikel 3, lid 2, onder g), ii), bedoelde aromaprecursoren;
- e)
de in artikel 3, lid 2, onder h), bedoelde overige aroma's;
- f)
de in artikel 3, lid 2, onder j), ii), bedoelde andere uitgangsmaterialen dan levensmiddelen.