Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) nr. 1334/2008 inzake aroma's en bepaalde voedselingrediënten met aromatiserende eigenschappen voor gebruik in en op levensmiddelen en tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1601/91 van de Raad, Verordening (EG) nr. 2232/96, Verordening (EG) nr. 110/2008 en Richtlijn 2000/13/EG
Bijlage V Productievoorwaarden van via een thermisch procedé verkregen aroma's en maximumgehalten aan ongewenste stoffen in via een thermisch procedé verkregen aroma's
Geldend
Geldend vanaf 20-01-2009
- Redactionele toelichting
Gecorrigeerd via een rectificatie (PbEU 2012, L 322).
- Bronpublicatie:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 31-12-2008, regelingnummer: 1334/2008)
- Inwerkingtreding
20-01-2009
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
16-12-2008, PbEU 2008, L 354 (uitgifte: 31-12-2008, regelingnummer: 1334/2008)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Deel A. Productievoorwaarden
- a)
De temperatuur van de producten mag tijdens het procedé niet meer dan 180 °C bedragen.
- b)
Het thermische procedé mag niet langer dan 15 minuten bij 180 °C duren, met mutatis mutandis langere tijden bij lagere temperaturen, d.w.z. door de verhittingstijd bij iedere daling van de temperatuur met 10 °C te verdubbelen tot maximaal 12 uur.
- c)
De pH-waarde mag tijdens het procedé niet meer dan 8,0 bedragen.
Deel B. Maximumgehalten aan bepaalde stoffen
Inhoudelijke aspecten | Maxirnumgehalte μg/kg |
---|---|
2-amino-3,4,8-trimethylimidazo [4,5-f] quinoxaline (4,8-DiMeIQx) | 50 |
2-amino-1-methyl-6-phenylimidazol [4,5-b]pyridine (PhIP) | 50 |