Warenwetregeling Diepgevroren levensmiddelen
Artikel 1
Geldend
Geldend vanaf 01-07-2020
- Bronpublicatie:
12-06-2020, Stcrt. 2020, 32859 (uitgifte: 23-06-2020, regelingnummer: 1699641-206280-VGP)
- Inwerkingtreding
01-07-2020
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
12-06-2020, Stcrt. 2020, 32859 (uitgifte: 23-06-2020, regelingnummer: 1699641-206280-VGP)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
In deze regeling wordt verstaan onder:
- a.
diepvriezen: het bevriezingsproces waardoor zo snel als nodig is de maximale kristallisatiezone wordt overschreden, met het gevolg dat na thermische stabilisatie de temperatuur overal in de waar zonder onderbreking gehandhaafd blijft op −18 °C of lager;
- b.
diepgevroren levensmiddelen: diepgevroren eet- of drinkwaren, andere dan consumptie-ijs, die verhandeld worden op een wijze waaruit blijkt dat zij dat kenmerk bezitten;
- c.
grondstoffen: grondstoffen, halffabrikaten en ingrediënten bestemd voor de bereiding van eet- en drinkwaren;
- d.
instellingen: restaurants, ziekenhuizen, kantines en andere soortgelijke instellingen;
- e.
verordening (EU) nr. 1169/2011: Verordening (EU) 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, tot wijziging van Verordeningen (EG) nr. 1924/2006 en (EG) nr. 1925/2006 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van Richtlijn 87/250/EEG van de Commissie, Richtlijn 90/496/EEG van de Raad, Richtlijn 1999/10/EG van de Commissie, Richtlijn 2000/13/EG van het Europees Parlement en de Raad, Richtlijnen 2002/67/EG en 2008/5/EG van de Commissie, en Verordening (EG) nr. 608/2004 van de Commissie (PbEU 2011, L 304).