Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) Nr. 1825/2000 tot vaststelling van de uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 1760/2000 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de etikettering van rundvlees en rundvleesproducten
Artikel 1 bis Begripsomschrijvingen
Geldend
Geldend vanaf 23-03-2007
- Bronpublicatie:
15-03-2007, PbEU 2007, L 76 (uitgifte: 01-01-2007, regelingnummer: 275/2007)
- Inwerkingtreding
23-03-2007
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
15-03-2007, PbEU 2007, L 76 (uitgifte: 01-01-2007, regelingnummer: 275/2007)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Agrarisch recht (V)
Informatierecht / Bijzondere onderwerpen
Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:
- a)
‘gehakt vlees’: in zeer kleine stukken gehakt of door een gehaktmolen gehaald vlees van een van de in artikel 12 van Verordening (EG) nr. 1760/2000 genoemde GN-codes dat minder dan 1 % zout bevat;
- b)
‘afsnijdsels’: als geschikt voor menselijke consumptie erkende kleine stukken vlees die uitsluitend het gevolg van opmaak zijn en zijn verkregen bij het uitbenen van karkassen en/of het uitsnijden van vlees;
- c)
‘uitgesneden vlees’: vlees dat is uitgesneden in blokjes, sneden of andere individuele porties die niet verder door een marktdeelnemer (handelaar) hoeven te worden uitgesneden voordat zij door de eindverbruiker worden gekocht, en die door deze laatste rechtstreeks kunnen worden gebruikt. Gehakt vlees en afsnijdsels vallen niet onder deze begripsomschrijving;
- d)
‘voorverpakt uitgesneden vlees’: verkoopeenheid die bestemd is om in ongewijzigde staat te worden aangeboden aan de eindverbruiker of aan een inrichting die geen andere activiteit dan detailhandel heeft, en die bestaat uit uitgesneden vlees en de verpakking waarin dat vlees is verpakt alvorens ten verkoop te worden aangeboden, ongeacht of die verpakking het vlees volledig dan wel slechts gedeeltelijk bedekt, met dien verstande dat de inhoud niet gewijzigd mag kunnen worden zonder dat de verpakking wordt geopend of gewijzigd;
- e)
‘niet-voorverpakt uitgesneden vlees’: uitgesneden vlees dat, zonder te zijn voorverpakt, met het oog op verkoop wordt uitgestald in een verkooppunt waar wordt verkocht aan de eindverbruiker, en elk stuk vlees dat, zonder te zijn voorverpakt, met het oog op verkoop wordt uitgestald in een verkooppunt waar aan de eindverbruiker wordt verkocht, om op verzoek van de eindverbruiker te worden uitgesneden;
- f)
‘partij’: al het vlees met of zonder been, bijvoorbeeld karkassen of voor- of achtervoeten of stukken vlees zonder been, dat samen en onder nagenoeg dezelfde omstandigheden is uitgesneden, gehakt of verpakt;
- g)
‘detailhandel’: de behandeling en/of de verwerking van vlees en de opslag ervan in verkoop- of leveringspunten waar aan de eindverbruiker wordt verkocht of geleverd, inclusief traiteurs, bedrijfsrestaurants, collectieve eetgelegenheden, restaurants en andere soortgelijke dienstverleners op het gebied van de verstrekking van eetwaren, winkels, distributiecentra voor de bevoorrading van grootwinkelbedrijven en groothandelaren;
- h)
‘eindverbruiker’: de laatste verbruiker van uitgesneden vlees, die dit vlees niet gebruikt in het kader van een transactie of activiteit van een tot de voedingssector behorend bedrijf.