Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) Nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen
Artikel 6 Etiketteringsvoorschriften
Geldend
Geldend vanaf 11-01-2006
- Bronpublicatie:
15-11-2005, PbEU 2005, L 338 (uitgifte: 22-12-2005, regelingnummer: 2073/2005)
- Inwerkingtreding
11-01-2006
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
15-11-2005, PbEU 2005, L 338 (uitgifte: 22-12-2005, regelingnummer: 2073/2005)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Agrarisch recht (V)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Wanneer voor gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproducten van alle diersoorten, bedoeld om na verhitting te worden gegeten, aan de eisen voor salmonella van bijlage I wordt voldaan, voorziet de fabrikant de partijen van die producten bij het in de handel brengen van een duidelijke etikettering om de consument erop te wijzen dat de producten vóór consumptie door en door moeten worden verhit.
2.
Met ingang van 1 januari 2010 is de in lid 1 bedoelde etikettering niet meer verplicht voor gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproducten van pluimvee.