Warenwetregeling uitlekgewichten verduurzaamde champignons en zuurkool
Artikel 1
Geldend
Geldend vanaf 13-12-2014
- Bronpublicatie:
24-03-2014, Stcrt. 2014, 8261 (uitgifte: 25-03-2014, regelingnummer: 329805-117668-VGP)
- Inwerkingtreding
13-12-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
24-03-2014, Stcrt. 2014, 8261 (uitgifte: 25-03-2014, regelingnummer: 329805-117668-VGP)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Bestuursrecht algemeen / Toezicht
In deze regeling wordt verstaan onder:
- a.
champignons: de eetbare afgesneden vruchtlichamen (hoed en steel) van Agaricus-soorten;
- b.
verduurzaamde champignons: champignons, welke door middel van een warmtebehandeling en/of diepvriezen langer houdbaar zijn gemaakt;
- c.
zuurkool: gesneden witte kool (Brassica oleracea) welke na vermenging met zout of een verzadigde oplossing van zout een spontane melkzuurvergisting heeft ondergaan;
- d.
verpakkingseenheid: het verpakkingsmateriaal waarin de verduurzaamde champignons of zuurkool, alvorens zij ten verkoop worden aangeboden aan de verbruiker, zijn verpakt en waarin de verduurzaamde champignons of zuurkool zodanig geheel of ten dele bedekt zijn, dat de inhoud niet kan worden veranderd zonder dat het verpakkingsmateriaal wordt geopend of aangetast.