Einde inhoudsopgave
Schepelingenbesluit
Artikel 37b Bereiding van maaltijden
Geldend
Geldend vanaf 12-05-1977
- Bronpublicatie:
05-06-1975, Stb. 1975, 327 (uitgifte: 01-01-1975, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
12-05-1977
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
27-04-1977, Stb. 1977, 257 (uitgifte: 01-01-1977, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Overige regelgevende instantie(s)
Ministerie van Verkeer en Waterstaat
- Vakgebied(en)
Insolventierecht / Algemeen
Arbeidsrecht / Arbeidsovereenkomstenrecht
Ondernemingsrecht / Economische ordening
1.
Alle schepen moeten zijn uitgerust met voldoende kooktoestellen voor het bereiden van goede maaltijden. Op schepen met een lengte van 35 meter en meer moeten deze kooktoestellen zijn opgesteld in een afzonderlijke kombuis.
2.
De kombuis moet voldoende groot zijn. Met betrekking tot de verwarming, verlichting en ventilatie van de kombuis dient, voor zover toepasselijk, te worden voldaan aan het bepaalde in de artikelen 51, 52 en 53 van dit besluit.
3.
De kombuis moet zijn aangesloten op het systeem van stromend koud en warm zoetwater.
4.
De kombuis moet zijn uitgerust met voldoende keukengerei en de nodige kasten, planken en bordenrekken en gootstenen van roestvrij materiaal die van voldoende afvoermogelijkheden zijn voorzien.
5.
De kombuis moet zodanig zijn ingericht dat op elk ogenblik warme dranken kunnen worden gemaakt voor de bemanning.