Einde inhoudsopgave
Verordening (EU) nr. 1308/2013 tot vaststelling van een gemeenschappelijke ordening van de markten voor landbouwproducten
Bijlage III In artikel 1 bis van Verordening (EU) nr. 1370/2013 bedoelde standaardkwaliteit van rijst en van suiker
Geldend
Geldend vanaf 07-12-2021
- Bronpublicatie:
02-12-2021, PbEU 2021, L 435 (uitgifte: 06-12-2021, regelingnummer: 2021/2117)
- Inwerkingtreding
07-12-2021
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
02-12-2021, PbEU 2021, L 435 (uitgifte: 06-12-2021, regelingnummer: 2021/2117)
- Vakgebied(en)
Agrarisch recht (V)
Ondernemingsrecht / Economische ordening
Internationaal publiekrecht / Bijzondere onderwerpen
A. Standaardkwaliteit van padie
Padie van standaardkwaliteit:
- a)
is rijst van gezonde, deugdelijke en gebruikelijke handelskwaliteit, geurloos;
- b)
heeft een vochtgehalte van ten hoogste 13 %;
- c)
heeft bij verwerking tot volwitte rijst een rendement van 63 gewichtspercenten hele korrels (met maximaal 3 % ontpunte korrels), waarvan het maximumgewichtspercentage aan niet onberispelijke korrels volwitte rijst als volgt is:
krijtachtige korrels van padie van de GN-codes 1006 10 27 en 1006 10 98
1,5 %
krijtachtige korrels van padie van andere GN-codes dan de GN-codes 1006 10 27 en 1006 10 98
2,0 %
roodgestreepte korrels
1,0 %
gespikkelde korrels
0,50 %
gevlekte korrels
0,25 %
gele korrels
0,02 %
barnsteenkleurige korrels
0,05 %
B. Standaardkwaliteit van suiker
I
Vervallen.
II. Standaardkwaliteit van witte suiker
1
Witte suiker van de standaardkwaliteit heeft de volgende kenmerken:
- a)
gezond, deugdelijk en van gebruikelijke handelskwaliteit; droog, in kristallen van uniforme grootte, vrij lopend;
- b)
minimale polarisatie: 99,7;
- c)
maximaal vochtgehalte: 0,06 %;
- d)
maximaal gehalte aan invertsuiker: 0,04 %;
- e)
het overeenkomstig punt 2 vastgestelde aantal punten bedraagt in totaal niet meer dan 22 en bedraagt niet meer dan:
- —
15 voor het asgehalte,
- —
9 voor kleurtype, bepaald volgens de methode van het Institut für landwirtschaftliche Technologie und Zuckerindustrie Braunschweig (‘methode Braunschweig’),
- —
6 voor kleuring van de oplossing, bepaald volgens de methode van de International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis, (‘methode ICUMSA’).
2
Een punt wordt toegekend:
- a)
per 0,0018 % asgehalte, bepaald volgens de methode ICUMSA bij 28°Brix;
- b)
per 0,5 kleurtype-eenheid, bepaald volgens de methode Braunschweig;
- c)
per 7,5 eenheden voor de kleuring van de oplossing, bepaald volgens de methode ICUMSA.
3
De methoden voor de bepaling van de in punt 1 bedoelde elementen zijn dezelfde als de methoden die daarvoor worden gebruikt in het kader van de interventiemaatregelen.
III. Standaardkwaliteit van ruwe suiker
1
Ruwe suiker van de standaardkwaliteit is suiker met een rendement aan witte suiker van 92 %.
2
Het rendement van ruwe bietsuiker wordt berekend door op het getal van de polarisatiegraad van deze suiker in mindering te brengen:
- a)
het viervoud van het procentuele asgehalte;
- b)
het dubbele van het procentuele gehalte aan invertsuiker;
- c)
het getal 1.
3
Het rendement van ruwe rietsuiker wordt berekend door op het dubbele van zijn polarisatiegraad het getal 100 in mindering te brengen.