Warenwetbesluit honing
Artikel 11
Geldend
Geldend vanaf 05-12-2003
- Bronpublicatie:
20-11-2003, Stb. 2003, 492 (uitgifte: 04-12-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
05-12-2003
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
20-11-2003, Stb. 2003, 492 (uitgifte: 04-12-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
De aanduiding honingdauwhoning wordt gebezigd voor honing, al dan niet met nectarhoning vermengd, die voornamelijk is verkregen uit uitscheidingsproducten van plantensapzuigende insecten (Hemiptera) op de levende plantendelen of uit afscheidingsproducten van levende plantendelen, met een gehalte aan:
- a.
fructose en glucose van ten minste 45 g/100 g;
- b.
sacharose van ten hoogste 5 g/100 g;
- c.
vocht van ten hoogste 20%;
- d.
niet in water oplosbare stoffen van ten hoogste 0,1 g/100 g; en
- e.
vrije zuren van ten hoogste 50 milli-equivalenten zuur per 1000 gram.