Einde inhoudsopgave
Verordening (EG) Nr. 2073/2005 inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen
Artikel 4 Testen aan de hand van criteria
Geldend
Geldend vanaf 11-01-2006
- Bronpublicatie:
15-11-2005, PbEU 2005, L 338 (uitgifte: 22-12-2005, regelingnummer: 2073/2005)
- Inwerkingtreding
11-01-2006
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
15-11-2005, PbEU 2005, L 338 (uitgifte: 22-12-2005, regelingnummer: 2073/2005)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Agrarisch recht (V)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Om hun op HACCP-beginselen gebaseerde procedures en goede hygiënepraktijken te valideren of te verifiëren of die goed functioneren, voeren exploitanten van levensmiddelenbedrijven waar van toepassing testen uit aan de hand van de microbiologische criteria van bijlage I.
2.
De exploitanten van levensmiddelenbedrijven stellen zelf de nodige bemonsteringsfrequenties vast, tenzij in bijlage I specifieke bemonsteringsfrequenties zijn aangegeven; in dat geval gelden die bemonsteringsfrequenties als minimum. De exploitanten van levensmiddelenbedrijven bepalen dit in het kader van hun op HACCP-beginselen gebaseerde procedures en goede hygiënepraktijken, met inachtneming van de gebruiksaanwijzing van het levensmiddel.
De bemonsteringsfrequentie kan worden afgestemd op de aard en de omvang van het levensmiddelenbedrijf, mits de veiligheid van de levensmiddelen hierdoor niet in gevaar komt.