Einde inhoudsopgave
Verordening (EU) 2024/1143 betreffende geografische aanduidingen voor wijn, gedistilleerde dranken en landbouwproducten, evenals gegarandeerde traditionele specialiteiten en facultatieve kwaliteitsaanduidingen voor landbouwproducten, tot wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 1308/2013, (EU) 2019/787 en (EU) 2019/1753 en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1151/2012
Bijlage III Concordantietabel betreffende de indeling zoals bedoeld in artikel 89
Geldend
Geldend vanaf 13-05-2024
- Bronpublicatie:
11-04-2024, PbEU L 2024, 2024/1143 (uitgifte: 23-04-2024, regelingnummer: 2024/1143)
- Inwerkingtreding
13-05-2024
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
11-04-2024, PbEU L 2024, 2024/1143 (uitgifte: 23-04-2024, regelingnummer: 2024/1143)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Bestaande productindeling | Posten van de gecombineerde nomenclatuur die overeenkomen met de bestaande productindeling |
---|---|
Wijn | GN 22 04 |
Gedistilleerde dranken | GN 22 08 |
Categorie 1.1. Vers vlees (en verse slachtafval) | GN 02 |
Categorie 1.2. Vleesproducten (verhit, gepekeld, gerookt enz.) | GN 16 |
Categorie 1.3. Kaas | GN 04 06 |
Categorie 1.4. Andere producten van dierlijke oorsprong (eieren, honing, diverse zuivelproducten met uitzondering van boter, enz.) | GN 04 |
Categorie 1.5. Oliën en vetten (boter, margarine, spijsolie, enz.) | GN 15 |
Categorie 1.6. Groenten, fruit en granen, in ongewijzigde staat of verwerkt | GN 07; GN 08; GN 10; GN 11; GN 20 |
Categorie 1.7. Verse vis en schaal-, schelp- en weekdieren en producten op basis van verse vis en schaal-, schelp- en weekdieren | GN 03; GN 16 |
Categorie 1.8. Andere in bijlage I bij het Verdrag genoemde producten (specerijen enz.) | Categorie 1.8 omvat verschillende posten van de gecombineerde nomenclatuur |
Categorie 2.1. Bier | GN 22 03 |
Categorie 2.2. Chocolade en afgeleide producten | GN 18 06 |
Categorie 2.3. Brood, gebak, suikerwerk, biscuits en andere bakkerswaren | GN 19 05 |
Categorie 2.4. Dranken op basis van plantenextracten | GN 22 05; GN 22 06 |
Categorie 2.5. Deegwaren | GN 19 02 |
Categorie 2.6. Zout | GN 25 01 |
Categorie 2.7. Natuurlijke gommen en harsen | GN 13 01 |
Categorie 2.8. Mosterdpasta | GN 21 03 |
Categorie 2.9. Hooi | GN 12 14 90 |
Categorie 2.10. Etherische oliën | GN 33 01 |
Categorie 2.11. Kurk | GN 45 01 |
Categorie 2.12. Cochenille | GN 32 03 |
Categorie 2.13. Sierbloemen en -planten | GN 06 02; GN 06 03; GN 06 04 |
Categorie 2.14. Katoen | GN 52 01 |
Categorie 2.15. Wol | GN 51 01 |
Categorie 2.16. Teenwilgen | GN 14 01 |
Categorie 2.17. Gezwingeld vlas | GN 53 01 21 |
Categorie 2.18. Leder | GN 41 |
Categorie 2.19. Bont | GN 43 01 |
Categorie 2.20. Veren | GN 05 05 |
Categorie 2.21. Gearomatiseerde wijnen | GN 22 05 |
Categorie 2.22. Andere alcoholhoudende dranken | GN 22 06 |
Categorie 2.23. Bijenwas | GN 15 21 90 |