Warenwetbesluit vlees, gehakt en vleesproducten
Artikel 5
Geldend
Geldend vanaf 13-12-2014
- Bronpublicatie:
03-04-2013, Stb. 2013, 146 (uitgifte: 25-04-2013, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
13-12-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-04-2013, Stb. 2013, 146 (uitgifte: 25-04-2013, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Het Federgetal van gehakt, en van een andere eetwaar met ten minste 80% vlees, is ten hoogste 4,0.
2.
Het eerste lid is niet van toepassing indien de daar bedoelde waar:
- a.
zich bevindt in azijn, in een waterige keukenzoutoplossing, of in een andere waterige oplossing;
- b.
bereid is met gelei;
- c.
een voorverpakt levensmiddel is als bedoeld in artikel 2, tweede lid, onder e, van verordening (EU) 1169/2011; of
- d.
onverpakt is, en de hoeveelheid vlees van de waar voor het publiek duidelijk zichtbaar is aangebracht op het voorwerp waarin of waarop de waar zich bevindt of op een onmiddellijk boven bedoeld voorwerp geplaatst(e) bord of kaart.
3.
Het eerste lid is niet van toepassing op een als bloedworst, balkenbrij, bakleverworst, hoofdkaas, beuling, preskop of zure zult aangeduide eetwaar.
4.
In afwijking van het eerste lid mag gehakt, of een andere eetwaar met ten minste 80% vlees, een hoger Federgetal dan 4,0 hebben, voor zover de aanduiding van die waar vergezeld gaat van beschrijvende vermeldingen waardoor de consument in staat is die waar te onderscheiden van een in het eerste lid bedoelde waar met een Federgetal van ten hoogste 4,0.