Einde inhoudsopgave
Uitvoeringsverordening (EU) 2021/1165 betreffende de toelating van bepaalde producten en stoffen voor gebruik in de biologische productie en de opstelling van de lijsten van die producten en stoffen
Bijlage V Toegelaten producten en stoffen voor gebruik in de productie van verwerkte biologische levensmiddelen en voor de productie van als levensmiddel of diervoeder gebruikte gist
Geldend
Geldend vanaf 07-02-2023
- Redactionele toelichting
Gecorrigeerd via een rectificatie (PbEU 2023, L 16). Van toepassing vanaf 05-08-2021.
- Bronpublicatie:
17-01-2023, PbEU 2023, L 16 (uitgifte: 18-01-2023, regelingnummer: 2023/121)
- Inwerkingtreding
07-02-2023
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
17-01-2023, PbEU 2023, L 16 (uitgifte: 18-01-2023, regelingnummer: 2023/121)
- Vakgebied(en)
Agrarisch recht (V)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Deel A. Toegelaten levensmiddelenadditieven en technische hulpstoffen als bedoeld in artikel 24, lid 2, punt a), van Verordening (EU) 2018/848
Deel A1. Levensmiddelenadditieven, inclusief dragers
Voor de biologische levensmiddelen waaraan levensmiddelenadditieven mogen worden toegevoegd, gelden de in Verordening (EG) nr. 1333/2008 vastgelegde grenswaarden.
De hieronder vermelde specifieke voorwaarden en beperkingen moeten worden toegepast naast de voorwaarden van de vergunningen uit hoofde van Verordening (EG) nr. 1333/2008.
Bij de berekening van de in artikel 30, lid 5, van Verordening (EU) 2018/848 bedoelde percentages worden levensmiddelenadditieven die in de kolom met het codenummer met een asterisk zijn aangemerkt, meegerekend als ingrediënten van agrarische oorsprong.
Code | Naam | Biologische levensmiddelen waaraan de stof mag worden toegevoegd | Specifieke voorwaarden en beperkingen |
---|---|---|---|
E 153 | Plantaardige koolstof | Eetbare kaaskorsten van met een laagje gemalen houtskool bedekte geitenkaas ‘Morbier’-kaas | |
E 160b(i)* | Annatto bixine | ‘Red Leicester’-kaas ‘Double Gloucester’-kaas Cheddar ‘Mimolette’-kaas | |
E 160b(ii)* | Annatto norbixine | ‘Red Leicester’-kaas ‘Double Gloucester’-kaas cheddarkaas ‘Mimolette’-kaas | |
E 170 | Calciumcarbonaat | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Mag niet als kleurstof worden gebruikt en mag niet worden gebruikt om producten met calcium te verrijken |
E 220 | Zwaveldioxide | Vruchtenwijn (wijn die is bereid uit andere vruchten dan druiven, met inbegrip van cider en perenwijn) en honingwijn met of zonder toegevoegde suiker | 100 mg/l (maximumgehalte aan de stof uit alle bronnen, uitgedrukt als SO2 in mg/l) |
E 223 | Natriummetabisulfiet | Schaaldieren | |
E 224 | Kaliummetabisulfiet | Vruchtenwijn (wijn die is bereid uit andere vruchten dan druiven, met inbegrip van cider en perenwijn) en honingwijn met of zonder toegevoegde suiker | 100 mg/l (maximumgehalte aan de stof uit alle bronnen, uitgedrukt als SO2 in mg/l) |
E 250 | Natriumnitriet | Vleesproducten | Mag uitsluitend worden gebruikt wanneer ten genoegen van de bevoegde autoriteit is aangetoond dat er geen technologisch alternatief is dat dezelfde garanties biedt en/of de specifieke kenmerken van het product handhaaft Niet in combinatie met E 252 Maximale toegevoegde hoeveelheid, uitgedrukt als NaNO2: 80 mg/kg, maximaal toegestaan residu, uitgedrukt als NaNO2: 50 mg/kg |
E 252 | Kaliumnitraat | Vleesproducten | Mag uitsluitend worden gebruikt wanneer ten genoegen van de bevoegde autoriteit is aangetoond dat er geen technologisch alternatief is dat dezelfde garanties biedt en/of de specifieke kenmerken van het product handhaaft Niet in combinatie met E 250 Maximale toegevoegde hoeveelheid, uitgedrukt als NaNO3: 80 mg/kg, maximaal toegestaan residu, uitgedrukt als NaNO3: 50 mg/kg |
E 270 | Melkzuur | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 290 | Koolstofdioxide | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 296 | Appelzuur | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 300 | Ascorbinezuur | Producten van plantaardige oorsprong Vleesproducten | |
E 301 | Natriumascorbaat | Vleesproducten | Mag alleen worden gebruikt in verband met nitrieten of nitraten |
E 306* | Tocoferolrijk extract | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Antioxidanten |
E 322* | Lecithinen | Producten van plantaardige oorsprong Zuivelproducten | Uitsluitend van biologische productie |
E 325 | Natriumlactaat | Producten van plantaardige oorsprong Producten op basis van melk en vleesproducten | |
E 330 | Citroenzuur | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 331 | Natriumcitraten | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 333 | Calciumcitraten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 334 | Wijnsteenzuur (L(+)-) | Producten van plantaardige oorsprong Honingwijn | |
E 335 | Natriumtartraten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 336 | Kaliumtartraten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 341(i) | Monocalcium-fosfaat | Zelfrijzend bakmeel | Rijsmiddel |
E 392* | Extracten van rozemarijn | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Uitsluitend van biologische productie |
E 400 | Alginezuur | Producten van plantaardige oorsprong Zuivelproducten | |
E 401 | Natriumalginaat | Producten van plantaardige oorsprong Zuivelproducten Worst op basis van vlees | |
E 402 | Kaliumalginaat | Producten van plantaardige oorsprong Producten op basis van melk | |
E 406 | Agaragar | Producten van plantaardige oorsprong Producten op basis van melk en vleesproducten | |
E 407 | Carrageen | Producten van plantaardige oorsprong Producten op basis van melk | |
E 410* | Johannesbroodpitmeel | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Uitsluitend van biologische productie |
E 412* | Guargom | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Uitsluitend van biologische productie |
E 414* | Arabische gom | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Uitsluitend van biologische productie |
E 415 | Xanthaangom | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 417 | Taragom | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Verdikkingsmiddel Uitsluitend van biologische productie |
E 418 | Gellangom | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Enkel variant met een hoog acylgehalte Uitsluitend van biologische productie, van toepassing vanaf 1 januari 2026 |
E 422 | Glycerol | Plantenextracten Aroma's | Alleen van plantaardige oorsprong Oplosmiddel en drager in plantenextracten, aroma's Bevochtigingsmiddel in gelcapsules Filmomhulsel van tabletten Uitsluitend van biologische productie |
E 440(i)* | Pectine | Producten van plantaardige oorsprong Producten op basis van melk | |
E 460 | Cellulose | Gelatine | |
E 464 | Hydroxypropylmethylcellulose | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Materiaal voor het omhulsel van capsules |
E 500 | Natriumcarbonaten | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 501 | Kaliumcarbonaten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 503 | Ammoniumcarbonaten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 504 | Magnesiumcarbonaten | Producten van plantaardige oorsprong | |
E 509 | Calciumchloride | Producten op basis van melk | Coagulatiemiddel |
E 516 | Calciumsulfaat | Producten van plantaardige oorsprong | Drager |
E 524 | Natriumhydroxide | ‘Laugengebäck’ Aroma's | Oppervlaktebehandeling Zuurteregelaar |
E 551 | Siliciumdioxide | Cacao, kruiden en specerijen in poedervorm Aroma’s Propolis | Voor cacao, uitsluitend voor gebruik in automaten |
E 553b | Talk | Producten van plantaardige oorsprong Worst op basis van vlees | Voor worst op basis van vlees, alleen oppervlaktebehandeling |
E 901 | Bijenwas | Suikergoed | Glansmiddel Uitsluitend van biologische productie |
E 903 | Carnaubawas | Suikergoed Citrusvruchten | Glansmiddel Verzachtende methode voor verplichte extreme koudebehandeling van fruit als verplichte quarantainemaatregel tegen schadelijke organismen overeenkomstig Uitvoeringsrichtlijn (EU) 2017/1279 van de Commissie (1) Uitsluitend van biologische productie |
E 938 | Argon | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 939 | Helium | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 941 | Stikstof | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 948 | Zuurstof | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
E 968 | Erytritol | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Alleen van biologische productie zonder gebruikmaking van ionenuitwisselingtechnologie |
Deel A2. Technische hulpstoffen en andere producten die mogen worden gebruikt voor de verwerking van biologisch geproduceerde ingrediënten van agrarische oorsprong
De hieronder vermelde specifieke voorwaarden en beperkingen moeten worden toegepast naast de voorwaarden van de vergunningen uit hoofde van Verordening (EG) nr. 1333/2008.
Naam | Alleen toegelaten voor de verwerking van de volgende biologische levensmiddelen | Specifieke voorwaarden en beperkingen |
---|---|---|
Water | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Drinkwater in de zin van Richtlijn 98/83/EG van de Raad (1) |
Calciumchloride | Producten van plantaardige oorsprong Worst op basis van vlees | Coagulatiemiddel |
Calciumcarbonaat | Producten van plantaardige oorsprong | |
Calciumhydroxide | Producten van plantaardige oorsprong | |
Calciumsulfaat | Producten van plantaardige oorsprong | Coagulatiemiddel |
Magnesiumchloride (of nigari) | Producten van plantaardige oorsprong | Coagulatiemiddel |
Kaliumcarbonaat | Druiven | Droogmiddel |
Natriumcarbonaat | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
Melkzuur | Kaas | Voor de regeling van de pH van het pekelbad bij de kaasbereiding |
L(+)-melkzuur, via gisting verkregen | Eiwithoudende extracten van planten | |
Citroenzuur | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
Natriumhydroxide | Suiker(s) Olie van plantaardige oorsprong, met uitzondering van olijfolie Eiwithoudende extracten van planten | |
Zwavelzuur | Gelatine Suiker(s) | |
Hopextract | Producten van plantaardige oorsprong | Alleen voor antimicrobiële doeleinden Van biologische productie, indien beschikbaar |
Pijnharsextract | Producten van plantaardige oorsprong | Alleen voor antimicrobiële doeleinden Van biologische productie, indien beschikbaar |
Zoutzuur | Gelatine Gouda, edammer, maasdammer, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas | Gelatineproductie overeenkomstig Verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad (2) Voor de regeling van de pH van het pekelbad bij de bereiding van kaas |
Ammoniumhydroxide | Gelatine | Gelatineproductie overeenkomstig Verordening (EG) nr. 853/2004 |
Waterstofperoxide | Gelatine | Gelatineproductie overeenkomstig Verordening (EG) nr. 853/2004 |
Koolstofdioxide | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
Stikstof | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
Ethanol | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Oplosmiddel |
Looizuur | Producten van plantaardige oorsprong | Hulpstof bij filtreren |
Ovoalbumine | Producten van plantaardige oorsprong | |
Caseïne | Producten van plantaardige oorsprong | |
Gelatine | Producten van plantaardige oorsprong | |
Vislijm | Producten van plantaardige oorsprong | |
Plantaardige oliën | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Plaatsmeermiddel, losmiddel of antischuimmiddel; alleen wanneer afkomstig van de biologische productie |
Siliciumdioxide (gel of colloïdale oplossing) | Producten van plantaardige oorsprong | |
Actieve kool (CAS-7440-44-0) | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | |
Talk | Producten van plantaardige oorsprong | In overeenstemming met de bijzondere zuiverheidseisen voor het levensmiddelenadditief E 553b |
Bentoniet | Producten van plantaardige oorsprong Honingwijn | Klaringsmiddel voor honingwijn |
Cellulose | Producten van plantaardige oorsprong Gelatine | |
Diatomeeënaarde | Producten van plantaardige oorsprong Gelatine | |
Perliet | Producten van plantaardige oorsprong Gelatine | |
Hazelnootdoppen | Producten van plantaardige oorsprong | |
Rijstmeel | Producten van plantaardige oorsprong | |
Bijenwas | Producten van plantaardige oorsprong | Losmiddel Uitsluitend van biologische productie |
Carnaubawas | Producten van plantaardige oorsprong | Losmiddel Uitsluitend van biologische productie |
Azijnzuur/azijn | Producten van plantaardige oorsprong Vis | Uitsluitend van biologische productie Van natuurlijke gisting |
Thiaminehydrochloride | Vruchtenwijn, cider, perenwijn en honingwijn | |
Diammoniumfosfaat | Vruchtenwijn, cider, perenwijn en honingwijn | |
Houtvezel | Producten van plantaardige of van dierlijke oorsprong | Alleen wanneer afkomstig van gecertificeerd, duurzaam gekapt hout Het gebruikte hout mag geen toxische bestanddelen (behandeling na de oogst, van nature voorkomende toxines of toxines uit micro-organismen) bevatten |
Deel B. Toegelaten niet-biologische ingrediënten van agrarische oorsprong voor gebruik bij de productie van verwerkte biologische levensmiddelen, als bedoeld in artikel 24, lid 2, punt b), van Verordening (EU) 2018/848
Naam | Specifieke voorwaarden en beperkingen |
---|---|
Alga Arame (Eisenia bicyclis), onbewerkt, alsmede producten in eerste graad van bewerking die met deze algen rechtstreeks verband houden | |
Alga Hijiki (Hizikia fusiforme), onbewerkt, alsmede producten in eerste graad van bewerking die met deze algen rechtstreeks verband houden | |
Schors van de Pau d'arco Handroanthus impetiginosus (‘lapacho’) | Enkel voor gebruik in kombucha en theemengsels |
Darmen | Van natuurlijke grondstoffen van dierlijke oorsprong of van materialen van plantaardige oorsprong |
Gelatine | Niet afkomstig van varkens |
Melkmineralen in poeder- of vloeibare vorm | Alleen wanneer het om de sensorische functie ervan wordt gebruikt om natriumchloride geheel of gedeeltelijk te vervangen |
Wilde vissen en wilde waterdieren, onverwerkt en via verwerking daarvan afgeleide producten | Alleen afkomstig van visserijen die als duurzaam zijn gecertificeerd in het kader van een regeling die de bevoegde autoriteit overeenkomstig de beginselen van Verordening (EU) nr. 1380/2013 heeft erkend, overeenkomstig bijlage II, deel III, punt 3.1.3.1, c), van Verordening (EU) 2018/848 Alleen indien niet beschikbaar in de biologische aquacultuur |
Deel C. Toegelaten technische hulpstoffen voor de productie van gist en gistproducten als bedoeld in artikel 24, lid 2, punt c), van Verordening (EU) 2018/848
Naam | Primaire gist | Productie/bereiding/formulering van gist | Specifieke voorwaarden en beperkingen |
---|---|---|---|
Calciumchloride | X | ||
Koolstofdioxide | X | X | |
Citroenzuur | X | Voor het regelen van de pH-waarde bij de gistproductie | |
Melkzuur | X | Voor het regelen van de pH-waarde bij de gistproductie | |
Stikstof | X | X | |
Zuurstof | X | X | |
Aardappelzetmeel | X | X | Voor het filteren Uitsluitend van biologische productie |
Natriumcarbonaat | X | X | Voor het regelen van de pH-waarde |
Plantaardige oliën | X | X | Plaatsmeermiddel, losmiddel of antischuimmiddel Uitsluitend van biologische productie |
Deel D. Producten en stoffen die zijn toegelaten voor de productie en bewaring van wijnbouwproducten als bedoeld in bijlage II, deel VI, punt 2.2., van Verordening (EU) 2018/848
Naam | ID-nummers | Verwijzingen in bijlage I bij Gedelegeerde Verordening (EU) 2019/934 | Specifieke voorwaarden en beperkingen |
---|---|---|---|
Lucht | Deel A, tabel 1, punten 1 en 8 | ||
Gasvormige zuurstof | E 948 CAS 17778- 80-2 | Deel A, tabel 1, punt 1 Deel A, tabel 2, punt 8.4 | |
Argon | E 938 CAS 7440-37-1 | Deel A, tabel 1, punt 4 Deel A, tabel 2, punt 8.1 | mag niet worden gebruikt voor doorborrelen |
Stikstof | E 941 CAS 7727-37-9 | Deel A, tabel 1, punten 4, 7 en 8 Deel A, tabel 2, punt 8.2 | |
Koolstofdioxide | E 290 CAS 124-38-9 | Deel A, tabel 1, punten 4 en 8 Deel A, tabel 2, punt 8.3 | |
Stukjes eikenhout | Deel A, tabel 1, punt 11 | ||
Wijnsteenzuur (L(+)-) | E 334 CAS 87-69-4 | Deel A, tabel 2, punt 1.1 | |
Melkzuur | E 270 | Deel A, tabel 2, punt 1.3 | |
Kalium-L(+)-tartraat | E 336 (ii) CAS 921- 53-9 | Deel A, tabel 2, punt 1.4 | |
Kaliumbicarbonaat | E 501 (ii) CAS 298- 14-6 | Deel A, tabel 2, punt 1.5 | |
Calciumcarbonaat | E 170 CAS 471-34-1 | Deel A, tabel 2, punt 1.6 | |
Calciumsulfaat | E 516 | Deel A, tabel 2, punt 1.8 | |
Zwaveldioxide | E 220 CAS 7446-09-5 | Deel A, tabel 2, punt 2.1 | het maximale zwaveldioxidegehalte mag niet hoger liggen dan 100 milligram per liter voor rode wijn die wordt vermeld in bijlage I, deel B, punt A, 1, a), van Verordening (EU) 2019/934 en die een restsuikergehalte van minder dan 2 gram per liter heeft het maximale zwaveldioxidegehalte mag niet hoger liggen dan 150 milligram per liter voor witte en roséwijn die wordt vermeld in bijlage I, deel B, punt A, 1, b), van Verordening (EU) 2019/934 en die een restsuikergehalte van minder dan 2 gram per liter heeft voor alle andere wijnen moet het overeenkomstig bijlage I, deel B bij Verordening (EU) 2019/934 toegepaste maximale zwaveldioxidegehalte worden verminderd met 30 milligram per liter |
Kaliumbisulfiet | E 228 CAS 7773-03-7 | Deel A, tabel 2, punt 2.2 | |
Kaliummetabisulfiet | E 224 CAS 16731-55-8 | Deel A, tabel 2, punt 2.3 | |
L-ascorbinezuur | E 300 | Deel A, tabel 2, punt 2.6 | |
Kool voor oenologisch gebruik | Deel A, tabel 2, punt 3.1 | ||
Diammoniumhydrogeenorthofosfaat | E 342/CAS 7783-28-0 | Deel A, tabel 2, punt 4.2 | |
Thiaminehydrochloride | CAS 67-03-8 | Deel A, tabel 2, punt 4.5 | |
Gistautolysaat | Deel A, tabel 2, punt 4.6 | ||
Gistcelwanden | Deel A, tabel 2, punt 4.7 | ||
Geïnactivateerde gist | Deel A, tabel 2, punt 4.8 Deel A, tabel 2, punt 10.5 Deel A, tabel 2, punt 11.5 | ||
Voedselgelatine | CAS 9000-70-8 | Deel A, tabel 2, punt 5.1 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn |
Tarwe-eiwit | Deel A, tabel 2, punt 5.2 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Eiwit uit erwten | Deel A, tabel 2, punt 5.3 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Eiwit uit aardappelen | Deel A, tabel 2, punt 5.4 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Vislijm | Deel A, tabel 2, punt 5.5 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Caseïne | CAS 9005-43-0 | Deel A, tabel 2, punt 5.6 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn |
Kaliumcaseïnaten | CAS 68131-54-4 | Deel A, tabel 2, punt 5.7 | |
Ovoalbumine | CAS 9006-59-1 | Deel A, tabel 2, punt 5.8 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn |
Bentoniet | E 558 | Deel A, tabel 2, punt 5.9 | |
Siliciumdioxide (gel of colloïdale oplossing) | E 551 | Deel A, tabel 2, punt 5.10 | |
Tannine | Deel A, tabel 2, punt 5.12 Deel A, tabel 2, punt 6.4 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Chitosan uit Aspergillus niger | CAS 9012-76-4 | Deel A, tabel 2, punt 5.13 Deel A, tabel 2, punt 10.3 | |
Gisteiwitextracten | Deel A, tabel 2, punt 5.15 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn | |
Kaliumalginaat | E 402/CAS 9005-36-1 | Deel A, tabel 2, punt 5.18 | |
Kaliumhydrogeentartraat | E336(i)/CAS 868-14-4 | Deel A, tabel 2, punt 6.1 | |
Citroenzuur | E 330 | Deel A, tabel 2, punt 6.3 | |
Metawijnsteenzuur | E 353 | Deel A, tabel 2, punt 6.7 | |
Arabische gom | E 414/CAS 9000-01-5 | Deel A, tabel 2, punt 6.8 | afkomstig van biologische grondstoffen indien deze beschikbaar zijn |
Mannoproteïnen uit gist | Deel A, tabel 2, punt 6.10 | ||
Pectinelyasen | EC 4.2.2.10 | Deel A, tabel 2, punt 7.2 | uitsluitend voor oenologisch gebruik bij de klaring |
Pectinemethylesterase | EC 3.1.1.11 | Deel A, tabel 2, punt 7.3 | uitsluitend voor oenologisch gebruik bij de klaring |
Plygalacturonase | EC 3.2.1.15 | Deel A, tabel 2, punt 7.4 | uitsluitend voor oenologisch gebruik bij de klaring |
Hemicellulase | EC 3.2.1.78 | Deel A, tabel 2, punt 7.5 | uitsluitend voor oenologisch gebruik bij de klaring |
Cellulase | EC 3.2.1.4 | Deel A, tabel 2, punt 7.6 | uitsluitend voor oenologisch gebruik bij de klaring |
Wijngist | Deel A, tabel 2, punt 9.1 | voor de afzonderlijke giststammen: biologisch indien beschikbaar | |
Melkzuurbacteriën | Deel A, tabel 2, punt 9.2 | ||
Kopercitraat | CAS 866-82-0 | Deel A, tabel 2, punt 10.2 | |
Hars van Aleppo-pijnbomen | Deel A, tabel 2, punt 11.1 | ||
Verse wijnmoer | Deel A, tabel 2, punt 11.2 | uitsluitend van biologische productie |
Voetnoten
Uitvoeringsrichtlijn (EU) 2017/1279 van de Commissie van 14 juli 2017 tot wijziging van de bijlagen I tot en met V bij Richtlijn 2000/29/EG van de Raad betreffende de beschermende maatregelen tegen het binnenbrengen en de verspreiding in de Gemeenschap van voor planten en voor plantaardige producten schadelijke organismen (PB L 184 van 15.7.2017, blz. 33).
Richtlijn 98/83/EG van de Raad van 3 november 1998 betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water (PB L 330 van 5.12.1998, blz. 32).
Verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong (PB L 139 van 30.4.2004, blz. 55).