Einde inhoudsopgave
Regeling uitvoering GMO groenten en fruit 2018
Artikel 134
Geldend
Geldend vanaf 12-07-2018
- Bronpublicatie:
03-07-2018, Stcrt. 2018, 38579 (uitgifte: 11-07-2018, regelingnummer: WJZ/18055124)
- Inwerkingtreding
12-07-2018
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-07-2018, Stcrt. 2018, 38579 (uitgifte: 11-07-2018, regelingnummer: WJZ/18055124)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Marktintegratie
Ondernemingsrecht / Economische ordening
1.
Uitgaven van de producentenorganisatie ten behoeve van ontwikkeling en verbetering van concepten rondom bewerkte en verwerkte producten, inclusief personeelskosten, zijn subsidiabel indien het gaat om:
- a.
conceptontwikkeling van bewerkte en verwerkte producten op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en gemak;
- b.
ontwikkeling van nieuwe verpakkingen ten behoeve van verwerkte en bewerkte producten;
- c.
ontwikkeling van nieuwe verwerkte producten ten behoeve van de foodmarkt; of
- d.
ontwikkeling van ondersteunende voedingsproducten en niet voedingsproducten ten behoeve van bewerkte en verwerkte producten.
2.
Uitgaven als bedoeld in het eerste lid, onderdelen c en d, zijn slechts subsidiabel indien het verwerkte product dat de producentenorganisatie met behulp van de activiteiten, bedoeld in het eerste lid, onderdelen c en d, produceert:
- a.
direct, zonder verdere verwerking, door consumenten kan worden geconsumeerd; en
- b.
niet wordt verwerkt in ingrediënten ten behoeve van de voedselindustrie.
3.
Uitgaven als bedoeld in het eerste lid, onderdeel d, zijn slechts subsidiabel indien deze rechtstreeks bijdragen aan het kwaliteitsbehoud van groente- en fruit producten.
4.
De producentenorganisatie overlegt jaarlijks bij de indiening van de subsidieaanvraag aan de minister:
- a.
een overzicht van het aantal producenten ten behoeve van de betreffende productgroep waarvoor de activiteiten worden verricht; en
- b.
een gedetailleerde factuur.