Besluit etikettering van levensmiddelen BES
Bijlage II
Geldend
Geldend vanaf 10-10-2010
- Redactionele toelichting
Tekstplaatsing van het Landsbesluit etikettering van levensmiddelen, zoals gewijzigd bij het Aanpassingsbesluit openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (27-09-2010, Stb. 366). Tijdstip iwtr.: 00.00 uur in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 06.00 uur in het Europese deel van Nederland.
- Bronpublicatie:
15-09-2010, Stb. 2010, 659 (uitgifte: 01-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
10-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-09-2010, Stb. 2010, 389 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Deze bijlage behoort bij artikel 7, tweede lid, onder b, van het Besluit etikettering van levensmiddelen BES
De in artikel 7, tweede lid, onder b, bedoelde categorieën van levensmiddelenadditieven zijn de volgende:
antiklontermiddel | |
antioxydant | |
antischuimmiddel | |
bevochtigingsmiddel | |
conserveermiddel | |
drijfgas | |
emulgator | |
geleermiddel | |
gemodificeerd zetmeel | (de specifieke aanduiding of het EG-nummer behoeven niet vermeld te worden) |
glansmiddel | |
kleurstof | |
meelverbeteraar | |
rijsmiddel | |
smaakversterker | |
smeltzout | (alleen voor smeltkaas en produkten op basis van smeltkaas) |
stabilisator | |
verdikkingsmiddel | |
verstevigingsmiddel | |
voedingszuur | |
vulstof | |
zoetstof | |
zuurteregelaar |