Warenwetbesluit suikers
Artikel 5
Geldend
Geldend vanaf 12-07-2003
- Bronpublicatie:
08-04-2003, Stb. 2003, 165 (uitgifte: 24-04-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
12-07-2003
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
08-04-2003, Stb. 2003, 165 (uitgifte: 24-04-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
De aanduiding geraffineerde suiker of geraffineerde witte suiker wordt gebezigd voor suiker van voldoende handelskwaliteit, met de volgende kenmerken:
- a.
de polarisatie bedraagt ten minste 99,7 °Z ;
- b.
het gehalte aan invertsuiker bedraagt ten hoogste 0,04 gewichtsprocent;
- c.
het verlies bij het drogen bedraagt ten hoogste 0,06 gewichtsprocent; en
- d.
het aantal punten, bedoeld in artikel 17, tweede lid, bedraagt in totaal niet meer dan 8, en:
- 1°
niet meer dan 4 punten voor het kleurtype;
- 2°
niet meer dan 6 punten voor het asgehalte; en
- 3°
niet meer dan 3 punten voor de kleur van de oplossing.
2.
Onverminderd het eerste lid mag voor de daar bedoelde waar ook de aanduiding suiker of witte suiker worden gebezigd.