Einde inhoudsopgave
Besluit zorgverzekering BES
Artikel 10
Geldend
Geldend vanaf 12-01-2011. Let op: treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 01-01-2011
- Bronpublicatie:
22-12-2010, Stb. 2011, 3 (uitgifte: 11-01-2011, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
12-01-2011, terugwerkend tot: 01-01-2011
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
22-12-2010, Stb. 2011, 3 (uitgifte: 11-01-2011, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Sociale zekerheid ziektekosten / Zorgverzekering
Gezondheidsrecht / Zorg en ziektekosten
1.
Onze Minister verifieert de verzekeringsgerechtigdheid van een persoon die aanspraak maakt op verstrekkingen door raadpleging van de basisadministratie BES.
2.
De verzekerde die zijn aanspraak op een verstrekking geldend wil maken, wendt zich voor het verkrijgen van de aanspraak tot een zorgaanbieder met wie een overeenkomst als bedoeld in artikel 8, eerste en tweede lid, is gesloten en overlegt daarbij zijn identificatiedocument.
3.
De verzekerde wordt de keuze gelaten uit de in het tweede lid bedoelde zorgaanbieders.
4.
In afwijking van het tweede lid kan Onze Minister een verzekerde die een aanspraak op een verstrekking geldend wil maken toestemming verlenen zich voor de onder die verstrekking vallende zorg tot een niet door hem gecontracteerde zorgaanbieder te wenden. In dit geval heeft de verzekerde in plaats van aanspraak op de verstrekking, aanspraak op gehele of gedeeltelijke vergoeding van de voor deze zorg gemaakte kosten.
5.
De verzekerde is verplicht Onze Minister te informeren over iedere omstandigheid of wijziging daarin die van invloed kan zijn op de uitvoering van dit besluit.
6.
Bij ministeriële regeling:
- a.
wordt bepaald in welke gevallen en onder welke voorwaarden de verzekerde voor het verkrijgen van een aanspraak op vergoeding als bedoeld in het vierde lid, geen toestemming van Onze Minister behoeft;
- b.
wordt de hoogte van de vergoeding bepaald, waarbij deze voor verschillende gevallen verschillend kan worden vastgesteld;
- c.
kunnen voorwaarden worden gesteld waaraan de verzekerde moet voldoen, wil toestemming kunnen worden verleend;
- d.
kan worden bepaald in welke gevallen geen toestemming wordt verleend.