Einde inhoudsopgave
Wet dieren
Artikel 3.2 Productie van vlees
Geldend
Geldend vanaf 25-01-2014
- Bronpublicatie:
18-12-2013, Stb. 2014, 14 (uitgifte: 17-01-2014, kamerstukken: 33773)
- Inwerkingtreding
25-01-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
20-01-2014, Stb. 2014, 31 (uitgifte: 24-01-2014, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden in het belang van de volksgezondheid regels gesteld voor de uitvoering van bindende onderdelen van EU-rechtshandelingen over de productie van vlees na het doden van dieren.
2.
Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen voor het onderwerp, bedoeld in het eerste lid, regels worden gesteld die betrekking hebben op onder meer:
- a.
de onderwerpen, genoemd in artikel 3.1, tweede lid;
- b.
de onderzoeken bij dode dieren;
- c.
de personen die dieren onderzoeken, of die daarbij betrokken zijn;
- d.
de keuring van dode dieren;
- e.
de personen die dode dieren keuren, of die daarbij betrokken zijn;
- f.
de voorwaarden waaronder vlees geschikt is voor menselijke consumptie;
- g.
het uitsnijden en bewerken van vlees;
- h.
de personen die vlees uitsnijden of bewerken, of die daarbij betrokken zijn;
- i.
de opslag en het vervoer van vlees;
- j.
het afleveren van vlees en het in de handel brengen van vlees met het oog op verdere bewerking of verwerking;
- k.
de hoedanigheid van vlees, en
- l.
het merken van vlees.
3.
Het eerste en tweede lid zijn niet van toepassing op gehakt vlees, separatorvlees, vleesbereidingen en vleesproducten als bedoeld in krachtens de Warenwet gestelde voorschriften.