Einde inhoudsopgave
Regeling identificatie van visserij producten BES
Artikel 10
Geldend
Geldend vanaf 10-10-2010
- Redactionele toelichting
Tekstplaatsing van de Beschikking identificatie van visserij producten (P.B. 1999, no. 177), zoals gewijzigd bij de Aanpassingsregeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ivm BES (28-09-2010, Stcrt. 15431). Tijdstip iwtr.: 00.00 uur in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 06.00 uur in het Europese deel van Nederland.
- Bronpublicatie:
28-09-2010, Stcrt. 2010, 15450 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
10-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-09-2010, Stb. 2010, 389 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Indien een of meer aroma’s zijn gebruikt, worden deze vermeld:
- a.
hetzij met de term ‘aroma’, onderscheidenlijk ‘aroma's’,
- b.
hetzij met een meer specifieke aanduiding of een beschrijving ervan.
2.
De term ‘natuurlijk’ of een daarmede in hoofdzaak overeenkomende term mag voor aroma's niet worden gebezigd, tenzij de aromatiserende component ervan uitsluitend bevat:
- a.
hetzij aromastoffen, verkregen met geschikte fysische, enzymatische of microbiologische procedés uit een grondstof van plantaardige of dierlijke oorsprong, die als zodanig is aangewend of door middel van traditionele bereidingswijzen is verwerkt,
- b.
hetzij aromatiserende preparaten, waaronder is te verstaan een al dan niet geconcentreerd product met aromatiserende eigenschappen, niet zijnde een door chemische synthese verkregen aromastof.
3.
Indien de vermelding van het aroma een verwijzing bevat naar de dierlijke of plantaardige oorsprong of aard van de gebruikte stoffen, wordt de term ‘natuurlijk’ of een daarmede in hoofdzaak overeenkomende term niet gebezigd, tenzij de aromatiserende component is geïsoleerd door fysische, enzymatische of microbiologische procedés of door middel van traditionele bereidingswijzen waarbij uitsluitend of vrijwel uitsluitend is uitgegaan van het betreffende visserijproduct of het uitgangsmateriaal voor de bereiding van het betreffende aroma.