Einde inhoudsopgave
Verordening (EU) Nr. 1169/2011 verstrekking voedselinformatie aan consumenten, wijziging Verordeningen (EG) nr. 1924/2006 en (EG) nr. 1925/2006 en intrekking Richtlijnen 87/250/EEG, 90/496/EEG, 1999/10/EG, 2000/13/EG, 2002/67/EG en 2008/5/EG en Verordening (EG) nr. 608/2004
Bijlage XIV Omrekeningsfactoren
Geldend
Geldend vanaf 12-12-2011
- Bronpublicatie:
25-10-2011, PbEU 2011, L 304 (uitgifte: 22-11-2011, regelingnummer: 1169/2011)
- Inwerkingtreding
12-12-2011
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-10-2011, PbEU 2011, L 304 (uitgifte: 22-11-2011, regelingnummer: 1169/2011)
- Vakgebied(en)
Ondernemingsrecht / Economische ordening
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Informatierecht / Bijzondere onderwerpen
Informatierecht / Reclame
Omrekeningsfactoren voor de berekening van energie
Bij de berekening van de te declareren energetische waarde worden de volgende omrekeningsfactoren gebruikt:
— koolhydraten (met uitzondering van polyolen) | 17 kJ/g — 4 kcal/g |
— polyolen | 10 kJ/g — 2,4 kcal/g |
— eiwitten | 17 kJ/g — 4 kcal/g |
— vetten | 37 kJ/g — 9 kcal/g |
— salatrims | 25 kJ/g — 6 kcal/g |
— alcohol (ethanol) | 29 kJ/g — 7 kcal/g |
— organische zuren | 13 kJ/g — 3 kcal/g |
— vezels | 8 kJ/g — 2 kcal/g |
— erytritol | 0 kJ/g — 0 kcal/g |