Warenwetbesluit suikers
Artikel 1
Geldend
Geldend vanaf 16-08-2003
- Redactionele toelichting
Dit artikel is gecorrigeerd via een verbeterblad.
- Bronpublicatie:
08-04-2003, Stb. 2003, 165 (uitgifte: 24-04-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
16-08-2003
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
08-04-2003, Stb. 2003, 165 (uitgifte: 24-04-2003, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
In dit besluit wordt verstaan onder:
- a.
suiker: gezuiverde en gekristalliseerde sacharose;
- b.
vloeibare suiker: waterige oplossing van sacharose;
- c.
vloeibare invertsuiker: waterige oplossing van door hydrolyse gedeeltelijk geïnverteerde sacharose;
- d.
invertsuikerstroop: waterige, eventueel gekristalliseerde oplossing van door hydrolyse gedeeltelijk geïnverteerde sacharose;
- e.
glucosestroop: gezuiverde en geconcentreerde waterige oplossing van voedingssuikers, verkregen uit zetmeel of inuline;
- f.
dextrose: gezuiverde en gekristalliseerde D-glucose;
- g.
fructose: gezuiverde en gekristalliseerde D-fructose;
- h.
verordening (EG) 1265/69: verordening (EEG) nr. 1265/69 van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 1 juli 1969 betreffende de methoden welke van toepassing zijn bij de bepaling van de kwaliteit voor door de interventiebureaus gekochte suiker (PbEG L 163).
2.
Dit besluit is niet van toepassing op in paragraaf 2 bedoelde waren in de vorm van poedersuiker, kandijsuiker of suikerbroden.