Einde inhoudsopgave
Euro-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar Lid-Staten, enerzijds, en de Republiek Tunesië, anderzijds
Bijlage 1 Lijst van produkten waarnaar in artikel 10, lid 1, wordt verwezen
Geldend
Geldend vanaf 01-03-1998
- Bronpublicatie:
17-07-1995, Trb. 1996, 29 (uitgifte: 01-02-1996, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-03-1998
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
04-03-1998, Trb. 1998, 61 (uitgifte: 01-01-1998, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Internationaal publiekrecht / Vrij verkeer
EU-recht / Marktintegratie
GN-code | Omschrijving |
---|---|
0403 | Karnemelk , gestremde melk en room, yoghurt, kefir en andere gegiste of aangezuurde melk en room, ook indien ingedikt, met toegevoegde suiker of andere zoetstoffen, gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao: |
0403 10 51 | — yoghurt, gearomatiseerd of met toegevoegde vruchten of cacao — — — van niet meer dan 1,5 gewichtspercent |
0403 10 53 | — — — van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichtspercenten |
0403 10 59 | — — — van meer dan 27 gewichtspercenten — — — andere, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen: |
0403 10 91 | — — — van niet meer dan 3 gewichtspercenten |
0403 10 93 | — — — van meer dan 3 doch niet meer dan 6 gewichtspercenten |
0403 10 99 | — — — van meer dan 6 gewichtspercenten |
0403 90 71 | — andere, gearomatiseerd of bevattende toegevoegde vruchten of cacao — — in poeder, in korrels of in andere vaste vorm en met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen: — — — van niet meer dan 1,5 gewichtspercent |
0403 90 73 | — — — van meer dan 1,5 doch niet meer dan 27 gewichtspercenten |
0403 90 79 | — — — van meer dan 27 gewichtspercenten — — andere, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen: |
0403 90 91 | — — — van niet meer dan 3 gewichtspercenten |
0403 90 93 | — — — van meer dan 3 doch niet meer dan 6 gewichtspercenten |
0403 90 99 | — — — van meer dan 6 gewichtspercenten |
0710 40 00 | Suikermaïs, ook indien gestoomd of in water gekookt, bevroren |
0711 90 30 | Suikermaïs, voorlopig verduurzaamd (bij voorbeeld door middel van zwaveldioxyde of in water waaraan, voor het voorlopig verduurzamen, zout, zwavel of andere stoffen zijn toegevoegd), doch als zodanig niet geschikt voor dadelijke consumptie: |
1517 | Margarine; mengsels en bereidingen, voor menselijke consumptie, van dierlijke of plantaardige vetten of oliën of van fracties van verschillende vetten en oliën bedoeld bij dit hoofdstuk, andere dan de vetten en oliën of fracties daarvan, bedoeld bij post 1516 |
1517 10 10 | — margarine, andere dan vloeibare margarine, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van meer dan 10 doch niet meer dan 15 gewichtspercenten |
1517 90 10 | — andere, met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van meer dan 10 doch niet meer dan 15 gewichtspercenten |
170250 00 | Chemisch zuivere fructose |
1704 | Suikerwerk zonder cacao (witte chocolade daaronder begrepen), andere dan zoethoutextract (drop), bevattende meer dan 10 gewichtspercenten sacharose, zonder andere toegevoegde stoffen bedoeld bij GN-code 1704 90 10 |
1704 10 11 | — kauwgom, ook indien bedekt met een laagje suiker: — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van minder dan 60 gewichtspercenten: — — — in de vorm van stroken |
1704 10 19 | — — — andere — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 60 of meer gewichtspercenten: |
1704 10 91 | — — — in de vorm van stroken |
1704 10 99 | — — — andere |
1704 90 30 | — witte chocolade — ander: |
1704 90 51 | — — pasta's en spijs, marsepein daaronder begrepen, in onmiddellijke verpakking met een netto-inhoud van 1 kg of meer |
1704 90 55 | — keelpastilles en hoestbonbons |
1704 90 61 | — dragees en dergelijke met een suikerlaag omhulde artikelen — ander: |
1704 90 65 | — — gom- en geleiprodukten, vruchtenpasta's toebereid als suikergoed daaronder begrepen |
1704 90 71 | — — zuurtjes en dergelijk hardgekookt suikerwerk, ook indien gevuld |
1704 90 75 | — — karamels, toffees en dergelijke — — ander: |
1704 90 81 | — — — verkregen door samenpersing |
1704 90 99 | — — — ander |
1806 | Chocolade en andere bereidingen voor menselijke consumptie die cacao bevatten: |
1806 10 15 | — geen sacharose bevattend of met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van minder dan 5 gewichtspercenten |
1806 10 20 | met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van 5 of meer doch minder dan 65 gewichtspercenten |
1806 10 30 | — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van 65 of meer doch minder dan 80 gewichtspercenten |
1806 10 90 | — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) of met een isoglucosegehalte, berekend als sacharose, van 80 of meer gewichtspercenten |
1806 20 10 | — andere bereidingen, hetzij in blokken of in staven, met een gewicht van meer dan 2 kg, hetzij in vloeibare toestand of in de vorm van pasta, poeder, korrels of dergelijke, in recipiënten of in andere verpakkingen, met een inhoud per onmiddellijke verpakking van meer dan 2 kg: — — met een gehalte aan cacaoboter van 31 of meer gewichtspercenten of met een totaalgehalte aan cacaoboter en van melk afkomstige vetstoffen van 31 of meer gewichtspercenten |
1806 20 30 | — — met een totaalgehalte aan cacaoboter en van melk afkomstige vetstoffen van 25 of meer doch minder dan 31 gewichtspercenten — andere: |
1806 20 50 | — — met een gehalte aan cacaoboter van 18 of meer gewichtspercenten |
1806 20 70 | — — zogenaamde ‘chocolate milk crumb’ |
1806 20 80 | — — cacaofantasie |
1806 20 95 | — — andere — andere, in de vorm van tabletten, staven of repen: |
1806 31 00 | — — gevuld |
1806 32 10 | — — niet gevuld: — — — met toegevoegde granen, noten of andere vruchten |
1806 32 90 | — — andere |
1806 90 11 | — andere: — — chocolade en chocoladewerken: — — bonbons of pralines, ook indien gevuld: — — — alcohol bevattend |
1806 90 19 | — — — andere — — andere: |
1806 90 31 | — — gevuld |
1806 90 39 | — — niet gevuld |
1806 90 50 | — suikerwerk en overeenkomstige bereidingen op basis van suiker vervangende stoffen, die cacao bevatten |
1806 90 60 | — boterhampasta die cacao bevat |
1806 90 70 | — bereidingen voor dranken, die cacao bevatten |
1806 90 90 | — andere |
1901 | Moutextract; bereidingen voor menselijke consumptie van meel, gries, griesmeel, zetmeel of moutextract, geen of minder dan 50 gewichtspercenten cacaopoeder bevattend, elders genoemd noch elders onder begrepen; bereidingen voor menselijke consumptie van produkten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404, geen of minder dan 10 gewichtspercenten cacaopoeder bevattend, elders genoemd noch elders onder begrepen |
1901 10 | — bereidingen voor de voeding van kinderen, opgemaakt voor de verkoop in het klein |
1901 20 | — mengsels en deeg, voor de bereiding van bakkerswaren bedoeld bij post 1905 |
1901 90 11 | — moutextract: — — met een gehalte aan droge stof van 90 of meer gewichtspercenten |
1901 90 19 | — — ander |
1901 90 99 | — andere: |
1902 | Deegwaren, andere dan gevulde deegwaren bedoeld bij de GN-codes 1902 20 10 en 1902 20 30; koeskoes, ook indien bereid: |
1902 11 | — deegwaren, niet gekookt, noch gevuld of op andere wijze bereid: — waarin ei is verwerkt |
1902 19 10 | — geen meel, gries of griesmeel van zachte tarwe bevattend |
1902 19 90 | — — — andere — gevulde deegwaren (ook indien gekookt of op andere wijze bereid): |
1902 20 91 | — — gekookt of gebakken |
1902 20 99 | — — andere — andere deegwaren: |
1902 30 10 | — — gedroogd |
1902 30 90 | — — andere |
1902 40 10 | — koeskoes: — — niet bereid |
1902 40 90 | — andere |
1903 00 00 | Tapioca en soortgelijke produkten bereid uit zetmeel, in de vorm van vlokken, korrels, parels en dergelijke |
1904 | Graanpreparaten verkregen door poffen of door roosteren (bij voorbeeld corn-flakes); granen, andere dan maïs, in de vorm van korrels, voorgekookt of op andere wijze bereid |
1904 10 10 | — graanpreparaten verkregen door poffen of door roosteren: — — op basis van maïs |
1904 10 30 | — — op basis van rijst |
1904 10 90 | — — andere |
1904 90 10 | — andere: — — rijst |
1904 90 90 | — — andere |
1905 | Brood, gebak, biscuits en andere bakkerswaren, ook indien deze produkten cacao bevatten; ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke produkten van meel of van zetmeel |
1905 10 00 | — bros gebakken brood, zogenaamd ‘knäckebröd’ |
1905 20 10 | — ontbijtkoek: — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van minder dan 30 gewichtspercenten |
1905 20 30 | — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 30 of meer doch minder dan 50 gewichtspercenten |
1905 20 90 | — — met een sacharosegehalte (het gehalte aan invertsuiker, berekend als sacharose, daaronder begrepen) van 50 of meer gewichtspercenten |
1905 30 11 | — koekjes en biscuits, gezoet; wafels en wafeltjes: — — geheel of gedeeltelijk bedekt met chocolade of andere bereidingen die cacao bevatten: — — — in een onmiddellijke verpakking met een netto-inhoud van niet meer dan 85 g |
1905 30 19 | — — — andere — — andere: — — — koekjes en biscuits, gezoet: |
1905 30 30 | — — — met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen van 8 of meer gewichtspercenten — — — andere |
1905 30 51 | — — — dubbele koekjes of biscuits, met tussenlaag |
1905 30 59 | — — — andere — — wafels en wafeltjes: |
1905 30 91 | — — — gezouten, ook indien gevuld |
1905 30 99 | — — — andere |
1905 40 10 | — beschuit, geroosterd brood en dergelijke geroosterde produkten: — — beschuit |
1905 40 90 | — — andere |
1905 90 10 | — — matzes |
1905 90 20 | — — ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke produkten, van meel of van zetmeel — — andere: |
1905 90 30 | — — — brood waaraan geen honig, eieren, kaas of vruchten zijn toegevoegd, met een gehalte aan suikers en aan vetstoffen van elk niet meer dan 5 gewichtspercenten, berekend op de droge stof |
1905 90 40 | — — — wafels en wafeltjes, met een gehalte aan water van meer dan 10 gewichtspercenten |
1905 90 45 | — — — koekjes en biscuits |
1905 90 55 | — — — geëxtrudeerde en geëxpandeerde produkten, gezouten of gearomatiseerd — — andere: |
1905 90 60 | — — — gezoet |
1905 90 90 | — — — andere |
2001 90 30 | Suikermaïs (Zea mays var. saccharata), bereid of verduurzaamd in azijn of azijnzuur |
2001 90 40 | Broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantedelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten, bereid of verduurzaamd in azijn of azijnzuur |
2004 10 91 | Aardappelen, in de vorm van meel, gries of vlokken, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, bevroren |
2004 90 10 | Suikermaïs (Zea mays var. saccharata) op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, bevroren |
2005 20 10 | Aardappelen, in de vorm van meel, gries of vlokken, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, niet bevroren |
2005 80 00 | Suikermaïs (Zea mays var. saccharata), op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, niet bevroren |
2008 92 45 | Bereidingen van de soort ‘Müsli’, op basis van niet-geroosterde graanvlokken |
2008 99 85 | Maïs, andere dan suikermaïs (Zea mays var. saccharata), op andere wijze bereid of verduurzaamd, zonder toegevoegde suiker en zonder toegevoegde alcohol |
2008 99 91 | Broodwortelen, bataten (zoete aardappelen) en dergelijke eetbare plantedelen met een zetmeelgehalte van 5 of meer gewichtspercenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd, zonder toegevoegde suiker en zonder toegevoegde alcohol |
2101 10 98 | — — — andere |
2101 20 98 | — — — andere |
2101 30 19 | andere |
2101 30 99 | andere |
2102 10 31 | — Bakkersgist |
2102 10 39 | — andere |
2105 | Consumptie-ijs, ook indien cacao bevattend |
2105 00 10 | — geen of minder dan 3 gewichtspercenten van melk afkomstige vetstoffen bevattend — met een gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen: |
2105 00 91 | — — van 3 of meer doch minder dan 7 gewichtspercenten |
2105 00 99 | — — van 7 of meer gewichtspercenten |
2106 | Produkten voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen, andere dan die bedoeld bij de GN-codes 2106 10 10 en 2106 90 91 en andere dan suikerstroop, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen |
2106 10 80 | — — andere |
2106 90 10 | — preparaten, ‘fondues’ genaamd — suikerstroop, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen: |
2106 90 98 | — — — andere |
2202 90 91 | Alcoholvrije dranken, andere dan vruchte- en groentesappen bedoeld bij GN-code 2009, produkten bedoeld bij de GN-codes 0401 tot en met 0404 of vetstoffen afkomstig van produkten bedoeld bij de GN-codes 0401 tot en met 0404 bevattend |
2202 90 95 | — andere, met een gehalte aan vetstoffen afkomstig van produkten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404 — — van 0,2 of meer doch minder dan 2 gewichtspercenten |
2202 90 99 | — van 2 of meer gewichtspercenten |
2905 43 00 | Mannitol |
2905 44 | D-glucitol (sorbitol) |
2904 44 11 | — in waterige oplossing: — — met een gehalte aan D-mannitol van niet meer dan 2 gewichtspercenten, berekend op het D-glucitolgehalte |
2905 44 19 | — — andere — andere: |
2905 44 91 | — — met een gehalte aan D-mannitol van niet meer dan 2 gewichtspercenten, berekend op het D-glucitolgehalte |
2905 44 99 | andere |
3501 | Caseïne, caseïnaten en andere derivaten van caseïne |
3505 10 | Dextrine en ander gewijzigd zetmeel, ander dan door ethervorming of verestering gewijzigd zetmeel bedoeld bij GN-code 3505 10 50 |
3505 10 | — dextrine en ander gewijzigd zetmeel: |
3505 10 10 | — — dextrine — — ander gewijzigd zetmeel: |
3505 10 90 | — — — andere |
3505 20 | Lijm met een gehalte aan zetmeel, aan dextrine of aan ander gewijzigd zetmeel |
3809 10 | Appreteermiddelen, middelen voor het versnellen van het verfproces of van het fixeren van kleurstoffen, alsmede andere produkten en preparaten (bij voorbeeld preparaten voor het beitsen), van de soort gebruikt in de textielindustrie, de papierindustrie, de lederindustrie of dergelijke industrieën, elders genoemd noch elders onder begrepen: |
3823 60 | Sorbitol, andere dan die bedoeld bij onderverdeling 2905 44 |
3823 60 11 | — in waterige oplossing: — — met een gehalte aan D-mannitol van niet meer dan 2 gewichtspercenten, berekend op het D-glucitolgehalte |
3823 60 19 | — — andere — andere: |
3823 60 91 | — — met een gehalte aan D-mannitol van niet meer dan 2 gewichtspercenten, berekend op het D-glucitolgehalte |
3823 60 99 | — — andere |