Warenwetbesluit Toevoeging micro-voedingsstoffen aan levensmiddelen
Artikel 9a
Geldend
Geldend vanaf 20-06-2008
- Redactionele toelichting
Eet- en drinkwaren die voldoen aan dit artikel zoals dat luidde onmiddellijk voor de inwerkingtreding van deze wijziging, mogen bereid en verhandeld worden tot 20-06-2009.
- Bronpublicatie:
13-06-2008, Stb. 2008, 257 (uitgifte: 01-01-2008, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
20-06-2008
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
13-06-2008, Stb. 2008, 257 (uitgifte: 01-01-2008, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
In de navolgende eet- en drinkwaren mogen jodiumverbindingen aanwezig zijn, met inachtneming van de daarbij vermelde voorwaarden:
- a.
in brood, broodvervangers en andere bakkerijproducten, uitsluitend door de toevoeging aan die waren van bakkerszout met een gehalte van ten hoogste 65 mg jodium per kg zout;
- b.
in andere eet- en drinkwaren: tot een gehalte van ten hoogste 25 mg jodium per kg zout.
2.
Het eerste lid, onder b, is niet van toepassing op onbewerkte producten en dranken met een alcoholgehalte van meer dan 1,2 volumeprocent als bedoeld in artikel 4 van verordening (EG) 1925/2006.