Einde inhoudsopgave
Regeling uitvoering GMO groenten en fruit 2018
Bijlage II Subsidiabele en niet-subsidiabele ruimte
Geldend
Geldend vanaf 31-08-2019
- Redactionele toelichting
Is van toepassing vanaf het uitvoeringsjaar dat begint op 01-01-2020.
- Bronpublicatie:
24-08-2019, Stcrt. 2019, 47814 (uitgifte: 30-08-2019, regelingnummer: WJZ/ 19088183)
- Inwerkingtreding
31-08-2019
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
24-08-2019, Stcrt. 2019, 47814 (uitgifte: 30-08-2019, regelingnummer: WJZ/ 19088183)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Marktintegratie
Ondernemingsrecht / Economische ordening
Deel 1. Subsidiabele ruimte
- 1.
docks, waarbij
- a.
de oppervlakte van het dock wordt niet meegerekend in de berekening van de subsidiabele oppervlakte; en
- b.
bij berekening van de oppervlakte voor de aankoop van de grond voor een dock wordt uitgegaan van een oppervlakte van 200 m2;
- 2.
dozenopzetruimte;
- 3.
fustopslag of fustloods;
- 4.
goederenlift van en naar ruimtes waar subsidiabele activiteiten plaatsvinden;
- 5.
jassenstraat;
- 6.
kantine en lunchruimte, indien
- a.
het personeel geen alternatief op de locatie kan worden geboden;
- b.
dergelijke ruimten in het kader van maatregelen voor hygiëne en voedselveiligheid noodzakelijk zijn; en
- c.
de producentenorganisatie voor deze ruimte beschikt over:
- 1°
een HACCP certificaat;
- 2°
een BRC certificaat;
- 3°
een IFS certifcaat; of
- 4°
een certificaat van een gelijkwaardig kwaliteitszorgsysteem;
- 7.
keuken, indien
- a.
deze ruimte in het kader van maatregelen voor hygiëne en voedselveiligheid noodzakelijk is; en
- b.
de producentenorganisatie voor deze ruimte beschikt over:
- 1°
een HACCP certificaat;
- 2°
een BRC certificaat;
- 3°
een IFS certifcaat; of
- 4°
een certificaat van een gelijkwaardig kwaliteitszorgsysteem;
- 8.
keurruimte en keurmeesterskantoor voor product waarvoor de producentenorganisatie erkend is;
- 9.
koelcellen en ruimte voor de koelinstallatie;
- 10.
kratten- of fustwasserij;
- 11.
laad- of loodskantoor;
- 12.
label- en stickerruimte;
- 13.
luchtbrug, entresol, galerij of balustrade;
- 14.
machinekamer of CV-ruimte, indien daar subsidiabele machines worden geplaatst;
- 15.
noodstroomaggregaat;
- 16.
noodtrap of vluchttrappenhuis van en naar ruimtes waar subsidiabele activiteiten plaatsvinden;
- 17.
opslagruimte voor verpakkingsmateriaal;
- 18.
ruimte voor bewaarproeven of shelve life room;
- 19.
sanitair, wasgelegenheden, kleedruimten, toiletten, indien
- a.
deze ruimten in het kader van maatregelen voor hygiëne en voedselveiligheid noodzakelijk zijn;
- b.
deze ruimten bestemd zijn voor personeel dat werkzaam is in het sorteer- en verpakproces en zo gelegen zijn dat aannemelijk is dit personeel hier gebruik van maakt; en
- c.
de producentenorganisatie voor deze ruimte beschikt over:
- 1°
een HACCP certificaat;
- 2°
een BRC certificaat;
- 3°
een IFS certifcaat; of
- 4°
een certificaat van een gelijkwaardig kwaliteitszorgsysteem;
- 20.
traforuimte;
- 21.
verladings- of expeditieruimte; of
- 22.
verpak- en sorteerruimte.
Deel 2. Niet-subsidiabele ruimte
2.1. Inpandig
- 1.
archiefruimte;
- 2.
berging, werkkasten en schoonmaakkasten;
- 3.
ruimten voor bedrijfshulpverlening of eerste hulp verlening;
- 4.
chauffeursruimte;
- 5.
dealingroom of afmijnzaal;
- 6.
excursiebordes;
- 7.
gang of hal;
- 8.
kantoor;
- 9.
kledingwasserij;
- 10.
ontspanningsruimte;
- 11.
ontvangsthal, entree of receptie;
- 12.
ruimte voor P&O-faciliteiten;
- 13.
ruimte voor paspoortcontrole;
- 14.
presentatieruimte, projectieruimte of exclusieve ruimte;
- 15.
rookruimte en afgescheiden kantine voor rokers;
- 16.
serverruimte;
- 17.
spreekkamer;
- 18.
ruimte voor technische dienst of werkplaats;
- 19.
terras of patio; of
- 20.
vergaderruimte of overlegruimte.
2.2. Buiten
- 1.
terreinverharding;
- 2.
groenvoorziening, inclusief groen- en grindstroken rondom gebouwen;
- 3.
ontsluiting op de openbare weg;
- 4.
parkeerterrein of parkeergarage; of
- 5.
fietsenstalling.
2.3. Overig
- 1.
verhuurde ruimtes;
- 2.
ruimtes die niet in eigendom zijn van de producentenorganisatie; of
- 3.
overige opslagruimten.