Warenwetregeling gedehydrateerde melk 2003
Artikel 1
Geldend
Geldend vanaf 13-12-2014
- Bronpublicatie:
25-03-2014, Stcrt. 2014, 9614 (uitgifte: 07-04-2014, regelingnummer: 337611-118144-VGP)
- Inwerkingtreding
13-12-2014
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-03-2014, Stcrt. 2014, 9614 (uitgifte: 07-04-2014, regelingnummer: 337611-118144-VGP)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
In deze regeling wordt verstaan onder:
- a.
melk: melk bestemd voor de bereiding van producten op basis van melk, bedoeld in artikel 1, onder k, van het Warenwetbesluit Zuivel;
- b.
geheel gedehydrateerde melk: de poedervormige waar die wordt verkregen door het onttrekken van water aan:
- l°
melk;
- 2°
geheel of gedeeltelijk afgeroomde melk;
- 3°
room; of
- 4°
een mengsel van de onder 1°, 2° en 3° bedoelde waren;
met een vochtgehalte van het eindproduct van ten hoogste 5,0 gewichtsprocent;
- c.
gedeeltelijk gedehydrateerde melk: de vloeibare, al dan niet gesuikerde waar, die wordt verkregen door het gedeeltelijk onttrekken van water aan:
- 1°
melk;
- 2°
geheel of gedeeltelijk afgeroomde melk; of
- 3°
een mengsel van de onder 1° en 2° bedoelde waren;
waaraan eventueel room of geheel gedehydrateerde melk zijn toegevoegd, met dien verstande dat de hoeveelheid toegevoegde geheel gedehydrateerde melk in het eindproduct ten hoogste 25% bedraagt van het totale gehalte aan van melk afkomstige droge stof;
- d.
sacharose: halfwitte suiker, witte suiker, of geraffineerde witte suiker;
- e.
verordening (EG) 853/2004:verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 29 april 2004 houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong (PbEU L 139 en L 226);
- f.
melkretentaat: het product dat wordt verkregen door het concentreren van melkeiwit door ultrafiltratie van melk of geheel of gedeeltelijk afgeroomde melk;
- g.
melkpermeaat: het product dat wordt verkregen door het verwijderen van melkeiwit en melkvet door ultrafiltratie van melk of geheel of gedeeltelijk afgeroomde melk;
- h.
lactose: natuurlijk bestanddeel van melk dat normaal gesproken wordt verkregen uit wei, met een gehalte aan watervrij lactose van ten minste 99,0% m/m op basis van de droge stof, die watervrij is of door kristallisatie één watermolecuul bevat;
- i.
verordening (EG) 1925/2006: verordening (EG) nr. 1925/2006 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 20 december 2006 betreffende de toevoeging van vitaminen en mineralen en bepaalde andere stoffen aan levensmiddelen (PbEU L 404);
- j.
verordening (EU) nr. 1169/2011:Verordening (EU) 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, tot wijziging van Verordeningen (EG) nr. 1924/2006 en (EG) nr. 1925/2006 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van Richtlijn 87/250/EEG van de Commissie, Richtlijn 90/496/EEG van de Raad, Richtlijn 1999/10/EG van de Commissie, Richtlijn 2000/13/EG van het Europees Parlement en de Raad, Richtlijnen 2002/67/EG en 2008/5/EG van de Commissie, en Verordening (EG) nr. 608/2004 van de Commissie (PbEU 2011, L 304).
2.
Deze regeling is niet van toepassing op een waar die bestemd is voor uitvoer naar een land dat niet behoort tot de Europese Unie en geen partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte.