Einde inhoudsopgave
Uitvoeringsverordening (EU) 2019/627 tot vaststelling van eenvormige praktische regelingen voor de uitvoering van officiële controles van voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke oorsprong overeenkomstig Verordening (EU) 2017/625 en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2074/2005 wat officiële controles betreft
Bijlage I Modeldocument voor de communicatie met het bedrijf van herkomst overeenkomstig artikel 39, lid 5
Geldend
Geldend vanaf 06-06-2019
- Bronpublicatie:
15-03-2019, PbEU 2019, L 131 (uitgifte: 17-05-2019, regelingnummer: 2019/627)
- Inwerkingtreding
06-06-2019
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
15-03-2019, PbEU 2019, L 131 (uitgifte: 17-05-2019, regelingnummer: 2019/627)
- Vakgebied(en)
Bestuursrecht algemeen / Handhaving algemeen
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Bestuursrecht algemeen / Toezicht
Dierenrecht / Veterinair recht
1. | Identificatiegegevens | ||
1.1. | Bedrijf van herkomst (eigenaar of beheerder) | ||
Naam/nummer | |||
Volledig adres | |||
Telefoonnummer | |||
E-mailadres (in voorkomend geval) | |||
1.2. | Identificatienummers van … [gelieve te specificeren] of een lijst bijvoegen | ||
Totaal aantal dieren (per soort) | |||
Identificatieproblemen (in voorkomend geval) | |||
1.3. | Identificatie van het beslag/het koppel/de kooi (indien van toepassing) | ||
1.4. | De diersoort | ||
1.5. | Referentienummer van het gezondheidscertificaat (indien van toepassing) | ||
2. | Ante-mortembevindingen | ||
2.1. | Welzijn | ||
Aantal getroffen dieren | |||
Type/klasse/leeftijd | |||
Waarnemingen | |||
2.2. | Dieren die vuil zijn geleverd | ||
2.3. | Klinische bevindingen met betrekking tot ziekte | ||
Aantal getroffen dieren | |||
Type/klasse/leeftijd | |||
Waarnemingen | |||
Datum van de inspectie | |||
2.4. | Laboratoriumresultaten (1) | ||
3. | Post-mortembevindingen | ||
3.1. | Macroscopische bevindingen | ||
Aantal getroffen dieren | |||
Type/klasse/leeftijd | |||
Orgaan of deel van het dier dat is getroffen | |||
Slachtdatum | |||
3.2. | Ziekte (er mogen codes worden gebruikt (2)) | ||
Aantal getroffen dieren | |||
Type/klasse/leeftijd | |||
Orgaan of deel van het dier dat is getroffen | |||
Geheel of gedeeltelijk afgekeurd karkas (reden opgeven) | |||
Slachtdatum | |||
3.3. | Laboratoriumresultaten (3) | ||
3.4. | Andere resultaten | ||
3.5. | Bevindingen met betrekking tot het welzijn | ||
4. | Aanvullende informatie | ||
5. | Contactgegevens van het slachthuis (erkenningsnummer) | ||
Naam | |||
Volledig adres | |||
Telefoonnummer | |||
E-mailadres (in voorkomend geval) | |||
6. | Officiële dierenarts (naam in blokletters) | ||
Handtekening en stempel | |||
7. | Datum | ||
8. | Aantal bij dit formulier gevoegde bladzijden: |
Voetnoten
Microbiologische, chemische, serologische enz. (resultaten bijvoegen).
De bevoegde autoriteiten mogen de volgende codes invoeren: code A voor ziekten op de lijst van de OIE; codes B100 en B200 voor welzijnsproblemen en C100 tot en met C290 voor beslissingen met betrekking tot het vlees. De codes kunnen zo nodig verder worden onderverdeeld (bv. C141 voor een onschuldige gegeneraliseerde ziekte, C142 voor een ernstigere ziekte enz.). Indien codes worden gebruikt, moeten deze gemakkelijk beschikbaar zijn voor de exploitanten van levensmiddelenbedrijven en moet de betekenis ervan passend worden toegelicht.
Microbiologische, chemische, serologische enz. (resultaten bijvoegen).