Einde inhoudsopgave
Regeling identificatie van visserij producten BES
Artikel 8
Geldend
Geldend vanaf 10-10-2010
- Redactionele toelichting
Tekstplaatsing van de Beschikking identificatie van visserij producten (P.B. 1999, no. 177), zoals gewijzigd bij de Aanpassingsregeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ivm BES (28-09-2010, Stcrt. 15431). Tijdstip iwtr.: 00.00 uur in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 06.00 uur in het Europese deel van Nederland.
- Bronpublicatie:
28-09-2010, Stcrt. 2010, 15450 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
10-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-09-2010, Stb. 2010, 389 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
In afwijking van artikel 7 mag een aantal ingrediënten met een groepsnaam worden aangeduid, als volgt:
- a.
geraffineerde oliën met uitzondering van olijfolie, als ‘olie’, onder toevoeging van de woorden ‘plantaardig’ of ‘dierlijk’, al naar gelang het geval, en van het woord ‘gehard’, indien het een geharde olie betreft;
- b.
geraffineerde vetten, als ‘vet’, onder toevoeging van de woorden ‘plantaardig’ of ‘dierlijk’, al naar gelang het geval, of van de specifieke plantaardige of dierlijke oorsprong, en van het woord ‘gehard’, indien het een gehard vet betreft;
- c.
alle specerijen die niet meer dan 2% van het gewicht van het visserijproduct uitmaken, als ‘specerijen’ of ‘mengsel van specerijen’;
- d.
alle kruiden of delen daarvan die niet meer dan 2% van het gewicht van het visserijproduct uitmaken, als ‘kruiden’ of ‘mengsel van kruiden’;
- e.
mengsels van groenten die niet meer dan 10% van het gewicht van het visserijproduct uitmaken, als ‘groenten’;
- f.
alle soorten wijn, zoals gedefinieerd in EEG-Verordening no. 822/87 van de Raad, als ‘wijn’.