Wet tegemoetkoming schade bij rampen
Artikel 6
Geldend
Geldend vanaf 01-10-2010
- Bronpublicatie:
11-03-2010, Stb. 2010, 146 (uitgifte: 01-04-2010, kamerstukken: 31968)
- Inwerkingtreding
01-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
24-06-2010, Stb. 2010, 252 (uitgifte: 01-07-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Overheidsfinanciën / Bijzondere onderwerpen
Gezondheidsrecht / Zorg en ziektekosten
Bestuursrecht algemeen / Bijzondere onderwerpen bestuursrecht
1.
De hoogte van de tegemoetkoming wordt volgens bij of krachtens algemene maatregel van bestuur vast te stellen regels:
- a.
voor zover het de schade betreft, berekend met inachtneming van de schaderapporten, bedoeld in artikel 5, en het tweede tot en met vierde lid;
- b.
voor zover het de kosten betreft, berekend op basis van die kosten die in een redelijke verhouding staan tot de getroffen maatregelen die in de gegeven omstandigheden als noodzakelijk konden worden beschouwd, berekend met inachtneming van de schaderapporten, bedoeld in artikel 5, voor zover dit van toepassing is, en het tweede tot en met vierde lid.
2.
Bij het bepalen van de hoogte van de tegemoetkoming kan een eigen risico en een drempelbedrag worden gehanteerd waarvan de hoogte bij ministeriële regeling wordt vastgesteld en wordt in voorkomend geval rekening gehouden met de omstandigheid dat een gedupeerde binnen een periode van twee jaar in verband met een overstroming door zoet water, een aardbeving dan wel een ramp waarop deze wet ingevolge artikel 3 van toepassing is verklaard, een tegemoetkoming in de geleden schade of de gemaakte kosten heeft ontvangen.
3.
Bij ministeriële regeling worden regels gesteld over de hoogte van de tegemoetkoming.
4.
Bij ministeriële regeling kan een maximum voor de tegemoetkoming worden vastgesteld. Dit maximum kan afhankelijk worden gesteld van een bij die regeling vastgesteld bedrag dat voor het totaal van de tegemoetkoming beschikbaar is.
5.
De regels, bedoeld in het tweede tot en met vierde lid, kunnen voor verschillende categorieën gedupeerden verschillend worden gesteld.