Einde inhoudsopgave
Richtlijn (EU) 2015/2203 onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten met betrekking tot voor menselijke voeding bestemde caseïne en caseïnaten
Bijlage II Voor menselijke voeding bestemde caseïnaten
Geldend
Geldend vanaf 21-12-2015
- Bronpublicatie:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Inwerkingtreding
21-12-2015
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Normen voor voor menselijke voeding bestemde caseïnaten
a) Essentiële voorschriften inzake de samenstelling
1. | Maximaal vochtgehalte | 8 gew.-% |
2. | Gehalte aan melkeiwitten, berekend op de droge stof, ten minste | 88 gew.-% |
waarvan gehalte aan caseïne, ten minste | 95 gew.-% | |
3. | Maximaal melkvetgehalte | 2 gew.-% |
4. | Gehalte aan watervrije lactose, ten hoogste | 1 gew.-% |
5. | pH-waarde | 6,0 tot 8,0 |
6. | Gehalte aan sedimenten (verbrande deeltjes), ten hoogste | 22,5 mg in 25 g |
b) Contaminanten
Loodgehalte, ten hoogste | 0,75 mg/kg |
c) Onzuiverheden
Vreemde stoffen (zoals hout- of metaaldeeltjes, haren of delen van insecten) | nihil in 25 g |
d) Levensmiddelenadditieven
(optionele neutraliserende middelen en buffers)
e) Kenmerken
1 | Geur: | zeer vage vreemde aroma's en geuren. |
2. | Uitzicht: | kleur: wit tot crème; in het product mogen geen klonten voorkomen die bij een lichte druk niet kapotgaan. |
3. | Oplosbaarheid: | bijna geheel oplosbaar in gedistilleerd water, met uitzondering van calciumcaseïnaten. |