Einde inhoudsopgave
Modelprivacyreglement COMPAS
Artikel 11 Recht op kennisneming van de geregistreerde gegevens
Geldend
Geldend vanaf 01-05-2000
- Redactionele toelichting
De datum van publicatie is de datum van de Staatscourant.
- Bronpublicatie:
03-05-2000, Stcrt. 2000, 86 (uitgifte: 03-05-2000, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-05-2000
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
03-05-2000, Stcrt. 2000, 86 (uitgifte: 03-05-2000, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Privacy / Verwerking persoonsgegevens
Bijzonder strafrecht / Bijzondere onderwerpen strafrecht
1.
Een ieder kan de houder verzoeken hem mede te delen of op hem betrekking hebbende gegevens zijn opgenomen en hem inzage te geven in deze gegevens.
2.
Bij het verzoek om kennisneming van opgenomen gegevens kan verzoeker de houder tevens vragen de herkomst van de opgenomen gegevens mede te delen.
3.
Het verzoek kan, indien de geregistreerde de leeftijd van zestien jaar nog niet heeft bereikt dan wel onder curatele is gesteld, worden gedaan door diens wettelijk vertegenwoordiger.
4.
Het verzoek kan tevens, door middel van een daartoe strekkende schriftelijke machtiging, namens geregistreerde worden gedaan door een advocaat, een procureur of een ander. De machtiging vermeldt het doel en de eventuele beperkingen van de machtiging.
5.
Het verzoek dient schriftelijk te worden gericht aan <naam van de instantie en adres> onder vermelding van de volledige namen, het adres, de geboortedatum en -plaats.
6.
Met betrekking tot de identificatie geldt het volgende:
- a)
indien het eerste lid van toepassing is, wordt bij het verzoek een fotokopie gevoegd van een document zoals bedoeld in artikel 1 van de Wet identificatieplicht, betreffende de verzoeker;
- b)
indien het derde lid van toepassing is, worden bij het verzoek gevoegd:
- I)
bewijsstukken waaruit de hoedanigheid van de wettelijk vertegenwoordiger blijkt;
- II)
een fotokopie van een document zoals bedoeld in artikel 1 van de Wet identificatieplicht, betreffende de wettelijk vertegenwoordiger;
- c)
indien het vierde lid van toepassing is, worden bij het verzoek gevoegd:
7.
De houder beantwoordt het verzoek schriftelijk binnen een maand na ontvangst.
8.
Gegevens worden niet in schriftelijke vorm verstrekt. Inzage wordt gegeven op het arrondissementsparket waar de op hem betrekking hebbende gegeven zijn[lees: gegevens zijn] geregistreerd. Ter vaststelling van de identiteit brengt de verzoeker, de gemachtigde of de wettelijk vertegenwoordiger een origineel identificatiebewijs mee.
9.
Aan een verzoek wordt, in het bijzonder gelet op de doelstelling van de registratie, geen gehoor gegeven indien en voorzover dit noodzakelijk is in het belang van de opsporing en vervolging van strafbare feiten of op grond van gewichtige belangen van anderen dan de geregistreerde.
10.
Inzage aan een gemachtigde als bedoeld in het vierde lid wordt uitsluitend verleend indien de gemachtigde aannemelijk heeft gemaakt.
- a)
dat hij optreedt ter uitoefening van de rechten die verzoeker-cliënt heeft krachtens de Wet persoonsregistraties en dit reglement en;
- b)
dat hij het verzoek heeft gedaan met de bedoeling de belangen van de verzoeker-cliënt te behartigen.
11.
Een weigering op het verzoek wordt door de houder met redenen omkleed. Hierbij wordt aangegeven waar, op welke wijze en tegen welke kosten tegen de beslissing van de houder kan worden opgekomen.