Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen
Artikel 4
Geldend
Geldend van 05-04-2006 tot 01-01-2025
- Bronpublicatie:
17-03-2006, Stb. 2006, 179 (uitgifte: 01-01-2006, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
05-04-2006
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
17-03-2006, Stb. 2006, 179 (uitgifte: 01-01-2006, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Pathogene micro-organismen zijn in eet- en drinkwaren afwezig in hoeveelheden die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid, met dien verstande dat:
- a.
Salmonella niet aantoonbaar is in 25 g of ml;
- b.
Campylobacter niet aantoonbaar is in 25 g of ml;
- c.
het aantal kweekbare Staphylococcus aureus niet meer bedraagt dan 100.000 per g of ml;
- d.
het aantal kweekbare Clostridium perfringens niet meer bedraagt dan 100.000 per g of ml;
- e.
het aantal kweekbare Bacillus cereus niet meer bedraagt dan 100.000 per g of ml.
2.
Het eerste lid is niet van toepassing voor zover ter zake microbiologische criteria zijn vastgesteld bij verordening (EG) 2073/2005.
3.
Het eerste lid is voorts niet van toepassing op:
- a.
onbewerkte, rauwe eet- en drinkwaren; en
- b.
bewerkte eet- en drinkwaren die:
- 1°
geen kiemreducerende behandeling hebben ondergaan; en
- 2°
bij normaal gebruik pas na verhitting door de eindgebruiker geschikt zijn voor consumptie door de mens.