Einde inhoudsopgave
Richtlijn (EU) 2015/2203 onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten met betrekking tot voor menselijke voeding bestemde caseïne en caseïnaten
Artikel 2 Definities
Geldend
Geldend vanaf 21-12-2015
- Bronpublicatie:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Inwerkingtreding
21-12-2015
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
Voor de toepassing van deze richtlijn wordt verstaan onder:
- a)
‘melkeiwit, type voedings-zuurcaseïne’ of ‘voedingszuurcaseïne’: een melkproduct dat wordt verkregen door het door middel van zuur neergeslagen stremsel van magere melk en/of van andere uit melk verkregen producten, te scheiden, te wassen en te drogen;
- b)
‘melkeiwit, type voedings-lebcaseïne’ of ‘voedingslebcaseïne’: een melkproduct dat wordt verkregen door het stremsel van magere melk en/of van andere uit melk verkregen producten, te scheiden, te wassen en te drogen; het stremsel wordt verkregen door middel van de reactie van leb of andere enzymen met een stremmende werking;
- c)
‘voor menselijke voeding bestemde caseïnaat’: een melkproduct dat wordt verkregen door het drogen van met neutraliserende middelen behandelde voor menselijke voeding bestemde caseïne of van de wrongel daarvan.