Einde inhoudsopgave
Algemeen militair ambtenarenreglement
Artikel 28 Functioneringsgesprek
Geldend
Geldend vanaf 01-02-2011
- Bronpublicatie:
24-01-2011, Stb. 2011, 21 (uitgifte: 31-01-2011, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-02-2011
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
24-01-2011, Stb. 2011, 21 (uitgifte: 31-01-2011, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Ambtenarenrecht / Arbeidsvoorwaarden
Ambtenarenrecht / Bijzondere onderwerpen
1.
Aan de wijze waarop de militair — aangesteld bij het beroepspersoneel — functioneert wordt ten minste eenmaal per jaar aandacht besteed in een functioneringsgesprek. Met de militair, aangesteld bij het reservepersoneel, wordt door de commandant, in beginsel ten minste eenmaal per drie jaar een functioneringsgesprek gehouden.
2.
Indien een militair naast de uit zijn functie voortvloeiende arbeid andere opgedragen arbeid heeft verricht, wordt tevens aan de wijze waarop hij die arbeid heeft verricht, aandacht besteed.
3.
Onverminderd het eerste lid wordt een functioneringsgesprek gehouden indien daartoe de behoefte wordt aangegeven door de militair of door de functionele chef. Hierbij geldt dat sprake is van een dienstverhouding van ten minste twee maanden.
4.
Aan het functioneringsgesprek wordt deelgenomen door de militair en diens functionele chef.
5.
Op initiatief van een van de deelnemers aan het functioneringsgesprek kunnen een of meer andere personen deelnemen aan het gesprek, mits dit uiterlijk een week voordat het gesprek plaatsvindt, wordt gemeld aan de andere deelnemer(s) aan het gesprek.
6.
Het functioneringsgesprek is ten minste gericht op de navolgende onderdelen:
- a.
het functioneren en de werkomstandigheden van de militair in de omgeving waarin hij zijn functie vervult, waarbij aandacht wordt besteed aan de functionele, wederzijdse relatie tussen de militair en zijn functionele chef, de verhouding tussen de getoonde kennis en vaardigheden en de functie-eisen;
- b.
de toetsing in hoeverre eerder gemaakte afspraken zijn nagekomen;
- c.
de persoonlijke ontwikkeling van de militair in zijn huidige functie;
- d.
andere onderwerpen, waaronder in ieder geval sociale aspecten van leiderschap en het levensfasebeleid.
7.
De functionele chef legt een samenvatting van de inhoud van het gesprek alsmede de gemaakte afspraken en besproken aandachtspunten vast in het bij ministeriële regeling vast te stellen functioneringsgesprekformulier. Het formulier wordt voor een correcte weergave daarvan door de militair en de functionele chef ondertekend, waarna de militair een afschrift van het formulier ontvangt. De samenvatting van de inhoud van het gesprek, de gemaakte afspraken en de besproken aandachtspunten worden in het personeelsdossier opgelegd.
8.
Bij ministeriële regeling worden nadere regels gesteld ten aanzien van het houden van functioneringsgesprekken.