Einde inhoudsopgave
Algemene douaneregeling
Artikel 3:16d
Geldend
Geldend vanaf 01-01-2019
- Bronpublicatie:
31-12-2018, Stcrt. 2018, 72059 (uitgifte: 31-12-2018, regelingnummer: IZV 2018-0000208765)
- Inwerkingtreding
01-01-2019
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
31-12-2018, Stcrt. 2018, 72059 (uitgifte: 31-12-2018, regelingnummer: IZV 2018-0000208765)
- Overige regelgevende instantie(s)
Ministerie van Economische Zaken
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
- Vakgebied(en)
Bestuursrecht algemeen / Handhaving algemeen
Internationaal publiekrecht / Vrij verkeer
Agrarisch recht (V)
Douane (V)
Fiscaal strafrecht (V)
1.
Een verwerker die voor de eerste keer bevroren rundvlees wil invoeren in het kader van een tariefcontingent als bedoeld in verordening 412/2008 dient daartoe tenminste twee weken voor de eerste daadwerkelijke invoer een aanvraag in bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
2.
Een aanvraag die betrekking heeft op een A-product gaat vergezeld van:
- a.
een op een A-product betrekking hebbend recept;
- b.
de benaming en de voorgestelde productiecode van het eindproduct;
- c.
alle verwerkte grond- en hulpstoffen in een percentage van de totale hoeveelheid verwerkte grondstoffen en het eiwitgehalte van de grond- en hulpstoffen;
- d.
het rendement;
- e.
de kerntemperatuur en de tijdsduur waarop de kerntemperatuur blijft gehandhaafd tijdens be- of verwerking van het product;
- f.
de verpakkingswijze;
- g.
het mager rundvleesgehalte;
- h.
het totaal vleespercentage;
- i.
de verhouding tussen het collageen en het eiwit;
- j.
de GN-code van de grondstof en de GN-code van het eindproduct, en
- k.
indien het recept betrekking heeft op de bereiding van verkleind vlees of vlees met saus: het vetvrije droge stofgehalte van de overige bestanddelen die niet bestaan uit vlees, vet, of slachtafval.
3.
Een aanvraag die betrekking heeft op een B-product gaat vergezeld van:
- a.
een op een op een B-product betrekking hebbend recept;
- b.
de in onderdeel 2, sub-onderdelen b, d, e, f, en j bedoelde informatie;
- c.
alle verwerkte grond- en hulpstoffen in een percentage van de totale hoeveelheid verwerkte grondstoffen, en
- d.
indien het recept betrekking heeft op de bereiding van eindproducten met de GN-code 0210 2090 in de gecombineerde nomenclatuur: de verhouding tussen het water en het eiwit.