Einde inhoudsopgave
Richtlijn (EU) 2015/2203 onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten met betrekking tot voor menselijke voeding bestemde caseïne en caseïnaten
Bijlage I Voor menselijke voeding bestemde caseïne
Geldend
Geldend vanaf 21-12-2015
- Bronpublicatie:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Inwerkingtreding
21-12-2015
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
25-11-2015, PbEU 2015, L 314 (uitgifte: 01-12-2015, regelingnummer: 2015/2203)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
I. Normen voor ‘melkeiwit, type voedings-zuurcaseïne’ of ‘voedingszuurcaseïne’
a) Essentiële voorschriften inzake de samenstelling
1. | Maximaal vochtgehalte | 12 gew.-% |
2. | Gehalte aan melkeiwitten berekend op de droge stof, ten minste | 90 gew.-% |
waarvan gehalte aan caseïne, ten minste | 95 gew.-% | |
3. | Maximaal melkvetgehalte | 2 gew.-% |
4. | Titreerbaar zuurgehalte uitgedrukt in ml 0,1 N NaOH-oplossing | 0,27 |
5. | Asgehalte (P2O5 inbegrepen), ten hoogste | 2,5 gew.-% |
6. | Gehalte aan watervrije lactose, ten hoogste | 1 gew.-% |
7. | Gehalte aan sedimenten (verbrande deeltjes), ten hoogste | 22,5 mg in 25 g |
b) Contaminanten
Loodgehalte, ten hoogste | 0,75 mg/kg |
c) Onzuiverheden
Vreemde stoffen (zoals hout- of metaaldeeltjes, haren of delen van insecten) | nihil in 25 g |
d) Technische hulpstoffen, bacteriënculturen en toegestane ingrediënten
- 1.
zuren:
- —
melkzuur
- —
zoutzuur
- —
zwavelzuur
- —
citroenzuur
- —
azijnzuur
- —
orthofosforzuur
- 2.
bacteriënculturen die melkzuur voortbrengen
- 3.
wei
e) Organoleptische eigenschappen
1. | Geurf: | afwezigheid van vreemde geuren. |
2. | Uitzicht: | kleur: wit tot crème; in het product mogen geen klonten voorkomen die bij een lichte druk niet kapotgaan. |
II. Normen voor ‘melkelwit, type voedings-lebcaseïne’ of ‘voedingslebcaseïne’
a) Essentiële voorschriften inzake de samenstelling
1. | Maximaal vochtgehalte | 12 gew.-% |
2. | Gehalte aan melkeiwitten berekend op de droge stof, ten minste | 84 gew.-% |
waarvan gehalte aan caseïne, ten minste | 95 gew.-% | |
3. | Maximaal melkvetgehalte | 2 gew.-% |
4. | Asgehalte (P2O5 inbegrepen), ten minste | 7,5 gew.-% |
5. | Gehalte aan watervrije lactose, ten hoogste | 1 gew.-% |
6. | Gehalte aan sedimenten (verbrande deeltjes), ten hoogste | 15 mg in 25 g |
b) Contaminanten
Loodgehalte, ten hoogste | 0,75 mg/kg |
c) Onzuiverheden
Vreemde stoffen (zoals hout- of metaaldeeltjes, haren of delen van insecten) | nihil in 25 g |
d) Technische hulpstoffen
- —
stremsel dat voldoet aan de eisen van Verordening (EG) nr. 1332/2008;
- —
andere melkcoagulerende enzymen die voldoen aan de eisen van Verordening (EG) nr. 1332/2008.
e) Organoleptische eigenschappen
1. | Geur: | afwezigheid van vreemde geuren. |
2. | Uitzicht: | kleur: wit tot crème; in het product mogen geen klonten voorkomen die bij een lichte druk niet kapotgaan. |