Einde inhoudsopgave
Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie
Bijlage I Lijst genoemd in artikel 38 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie
Geldend
Geldend vanaf 01-12-2009
- Redactionele toelichting
Zie voor de partijgegevens van deze versie het Verdrag van Lissabon. De wijziging van deze bijlage is gecorrigeerd via een rectificatie (30-04-2008 en 27-11-2009, Trb. 2010, 43).
- Bronpublicatie:
13-12-2007, Trb. 2008, 11 (uitgifte: 01-02-2008, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
01-12-2009
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
05-02-2010, Trb. 2010, 43 (uitgifte: 05-02-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
EU-recht / Algemeen
Internationaal publiekrecht / Verdragenrecht
(1) Nummers van de naamlijst van Brussel | (2) Omschrijving der goederen |
---|---|
Hoofdstuk 1 | Levende dieren |
Hoofdstuk 2 | Vlees en eetbare slachtafvallen |
Hoofdstuk 3 | Vis, schaal-, schelp- en weekdieren |
Hoofdstuk 4 | Melk en zuivelproducten; vogeleieren; natuurhoning |
Hoofdstuk 5 | |
05.04 | Darmen, blazen en magen van dieren, andere dan die van vissen, in hun geheel of in stukken |
05.15 | Producten van dierlijke oorsprong, niet elders genoemd noch elders onder begrepen; dode dieren van de soorten bedoeld bij de hoofdstukken 1 en 3, niet geschikt voor menselijke consumptie |
Hoofdstuk 6 | Levende planten en producten van de bloementeelt |
Hoofdstuk 7 | Groenten, planten, wortels en knollen, voor voedingsdoeleinden |
Hoofdstuk 8 | Eetbaar fruit; schillen van citrusvruchten en van meloenen |
Hoofdstuk 9 | Koffie, thee en specerijen, met uitzondering van maté (nr. 09.03) |
Hoofdstuk 10 | Granen |
Hoofdstuk 11 | Producten van de meelindustrie; mout; zetmeel; gluten; inuline |
Hoofdstuk 12 | Oliehoudende zaden en vruchten; allerlei zaden, zaadgoed en vruchten; planten voor industrieel en geneeskundig gebruik; stro en voeder |
Hoofdstuk 13 | |
ex 13.03 | Pectine |
Hoofdstuk 15 | |
15.01 | Reuzel en ander geperst of gesmolten varkensvet; geperst of gesmolten vet van pluimvee |
15.02 | Ruw of gesmolten rundvet, schapenvet en geitenvet, ‘premier jus’ daaronder begrepen |
15.03 | Varkensstearine; oleostearine; spekolie en oleomargarine, niet geëmulgeerd, niet vermengd en niet anderszins bereid |
15.04 | Vetten en oliën van vis of van zeezoogdieren, ook indien geraffineerd |
15.07 | Plantaardige vette oliën, vloeibaar of vast, ruw, gezuiverd of geraffineerd |
15.12 | Gehydrogeneerde dierlijke of plantaardige vetten en oliën, ook indien gezuiverd doch niet verder bereid |
15.13 | Margarine, kunstreuzel en andere bereide spijsvetten |
15.17 | Afvallen, afkomstig van de bewerking van vetstoffen of van dierlijke of plantaardige was |
Hoofdstuk 16 | Bereidingen van vlees, van vis, van schaal-, schelp- en weekdieren |
Hoofdstuk 17 | |
17.01 | Beetwortelsuiker en rietsuiker, in vaste vorm |
17.02 | Andere suiker; suikerstroop; kunsthonig, ook indien met natuurhonig vermengd; karamel |
17.03 | Melasse, ook indien ontkleurd |
17.05 1) | Suiker, stroop en melasse, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen (vanillesuiker en vanillinesuiker daaronder begrepen), met uitzondering van vruchtensap, waaraan suiker is toegevoegd, ongeacht in welke verhouding |
Hoofdstuk 18 | |
18.01 | Cacaobonen, ook indien gebroken, al dan niet gebrand |
18.02 | Cacaodoppen, cacaoschillen, cacaovliezen en andere afvallen van cacao |
Hoofdstuk 20 | Bereidingen van groenten, van moeskruiden, van vruchten en van planten of plantendelen |
Hoofdstuk 22 | |
22.04 | Gedeeltelijk gegist druivenmost, ook indien de gisting op andere wijze dan door toevoegen van alcohol is gestuit |
22.05 | Wijn van verse druiven; druivenmost waarvan de gisting door toevoegen van alcohol is gestuit (mistella daaronder begrepen) |
22.07 | Appeldrank, perendrank, honigdrank en andere gegiste dranken |
ex 22.08 1) | |
ex 22.09 1) | Ethylalcohol, al dan niet gedenatureerd, ongeacht de sterkte, verkregen uit landbouwproducten, vermeld in bijlage I, met uitzondering van gedestilleerde dranken, likeuren en andere alcoholhoudende dranken; samengestelde alcoholische preparaten (‘geconcentreerde extracten’) voor de vervaardiging van dranken |
ex 22.10 1) | Tafelazijn (natuurlijke en kunstmatige) |
Hoofdstuk 23 | Resten en afval van de voedselindustrie; bereid voedsel voor dieren |
Hoofdstuk 24 | |
24.01 | Ruwe en niet tot verbruik bereide tabak; afvallen van tabak |
Hoofdstuk 45 | |
45.01 | Ruwe natuurkurk en kurkafval; gebroken of gemalen kurk |
Hoofdstuk 54 | |
54.01 | Vlas, ruw, geroot, gezwingeld, gehekeld of anders bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (rafelingen daaronder begrepen) |
Hoofdstuk 57 | |
57.01 | Hennep (Cannabis sativa), ruw, geroot, gezwingeld, gehekeld of anders bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (rafelingen daaronder begrepen) |
Voetnoten
Post toegevoegd ingevolge artikel 1 van Verordening nr. 7 bis van de Raad van de Europese Economische Gemeenschap (PB 7 van 30.1.1961, blz. 71/61).
Post toegevoegd ingevolge artikel 1 van Verordening nr. 7 bis van de Raad van de Europese Economische Gemeenschap (PB 7 van 30.1.1961, blz. 71/61).
Post toegevoegd ingevolge artikel 1 van Verordening nr. 7 bis van de Raad van de Europese Economische Gemeenschap (PB 7 van 30.1.1961, blz. 71/61).
Post toegevoegd ingevolge artikel 1 van Verordening nr. 7 bis van de Raad van de Europese Economische Gemeenschap (PB 7 van 30.1.1961, blz. 71/61).