Einde inhoudsopgave
Regeling identificatie van visserij producten BES
Artikel 16
Geldend
Geldend vanaf 10-10-2010
- Redactionele toelichting
Tekstplaatsing van de Beschikking identificatie van visserij producten (P.B. 1999, no. 177), zoals gewijzigd bij de Aanpassingsregeling Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ivm BES (28-09-2010, Stcrt. 15431). Tijdstip iwtr.: 00.00 uur in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 06.00 uur in het Europese deel van Nederland.
- Bronpublicatie:
28-09-2010, Stcrt. 2010, 15450 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Inwerkingtreding
10-10-2010
- Bronpublicatie inwerkingtreding:
30-09-2010, Stb. 2010, 389 (uitgifte: 07-10-2010, kamerstukken/regelingnummer: -)
- Vakgebied(en)
Gezondheidsrecht / Voedsel- en warenkwaliteit
1.
Voor visserijproducten, niet behorende tot die welke in artikel 18 worden bedoeld, wordt een datum van minimale houdbaarheid als bedoeld in artikel 5, eerste lid, onderdeel c, aangegeven.
2.
De in het eerste lid bedoelde vermelding moet bestaan uit de woorden ‘ten minste houdbaar tot’, gevolgd door de datum waarop de waar bij een passende wijze van bewaren nog in het bezit is van de voor die waar kenmerkende eigenschappen.
3.
Indien na een behandeling zoals zouten, roken, drogen of marineren van een visserijproduct de houdbaarheid slechts voor een beperkte periode wordt gegarandeerd, bevat de vermelding tevens een aanwijzing omtrent het bewaren. Deze aanwijzing wordt ook in andere gevallen waarin de datum van de minimale houdbaarheid mede van een bijzondere wijze van bewaren afhankelijk is in de vermelding opgenomen.